Εσπερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Αιολική Ενέργεια στη Verde.tec (παρουσιάσεις – ομιλίες) Eletaen Team 19 Μαρτίου, 2022

Εσπερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ για την Αιολική Ενέργεια στη Verde.tec (παρουσιάσεις- ομιλίες)

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022

Η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχε στο FORUM της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec (παρουσιάσεις) διοργανώνοντας το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, στις 18:00 Εσπερίδα για την Αιολική Ενέργεια, στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC στην Παιανία.

Στην Εσπερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ μίλησε ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στις διαρκώς επιδεινούμενες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που τις ζούμε πλέον όλοι μας. Έκανε επίσης αναφορά στις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κεφαλονιά από τον Ιανό και στην ειδική μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επικεφαλής τον ίδιο, όπου τεκμηριώθηκε ότι τα αιολικά πάρκα δεν σχετίζονται με τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις του Ιανού στην Κεφαλονιά (η μελέτη και άλλες πληροφορίες για το θέμα μπορεί να βρεθούν εδώ: https://ask4wind.gr/cons-myth07/ )

Δείτε την ομιλία του κ. Λέκκα εδώ:

Κύριοι ομιλητές ήταν:

Ο κ. Παναγιώτης Γκοβάτσος, Μέλος ΕΛΕΤΑΕΝ, Μηχανολόγος Μηχανικός, Γενικός Διευθυντής Κλάδου Α.Π.Ε. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που μίλησε για θέματα αδειοδότησης αιολικών πάρκων.

Δείτε την παρουσίασή του ΕΔΩ

Δείτε την ομιλία του εδώ:

Ο κ. Ανδρέας Βλαμάκης, Μέλος ΕΛΕΤΑΕΝ, Φυσικός Περιβαλλοντολόγος, Διευθυντής Ανάπτυξης Έργων της ΕΝΤΕΚΑ, που μίλησε  για θέματα αντιμετώπισης και μετριασμού περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δείτε την παρουσίασή του ΕΔΩ

Δείτε την ομιλία του εδώ:

Η κ. Έφη Καρρά, β. Γενικού Διευθυντή ΕΛΕΤΑΕΝ, Γεωλόγος, που μίλησε για θέματα ανακύκλωσης ανεμογεννητριών και κυκλικής οικονομίας.

Δείτε την παρουσίασή της ΕΔΩ

Δείτε την ομιλία της εδώ:

Ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Γενικός Διευθυντής ΕΛΕΤΑΕΝ, που μίλησε για τα οικονομικά οφέλη της αιολικής ενέργειας και την πρωτοβουλία ask4wind.

Δείτε την παρουσίασή του ΕΔΩ

Δείτε την ομιλία του εδώ:

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ: