Συνέντευξη του Προέδρου της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Λαδακάκου στο Ecotec Eletaen Team 16 Φεβρουαρίου, 2018

Συνέντευξη του Προέδρου της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Λαδακάκου στο Ecotec

Συνέντευξη στο τεύχος Ιανουαρίου 2018 του περιοδικού Ecotec παραχώρησε ο  Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Λαδακάκος.

Όπως σημειώνει το περιοδικό ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, ΕΛΕΤΑΕΝ, εκπρόσωπος του κλάδου της πιο ώριμης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, αποτυπώνει με ρεαλισμό όλα όσα θα συμβούν την χρονιά που διανύουμε αλλά και τι περιμένουμε να συμβεί, στο ενεργειακό τοπίο της χώρας, έως το 2030. Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την εκλογή του, δίνει έμφαση στις προτεραιότητες της ΕΛΕΤΑΕΝ, όσον αφορά έναν κλάδο που αναμένεται να στηρίξει με επενδύσεις, την οικονομία της χώρας.

Ο Π.Λαδακάκος κάνει ειδική αναφορά στο Αιγαίο, σημειώνοντας:

Το αιολικό δυναμικό του Αιγαίου, στα νησιά και τη θάλασσα, έχει για εμάς στρατηγικό ρόλο. Η μαζική αξιοποίησή του ενισχύει τη θέση μας, στα κρίσιμα θέματα με τη γείτονα χώρα. Ταυτόχρονα θα προσφέρει στην γεωπολιτική ενίσχυση της Ευρώπης. Το Αιγαίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ της ενεργειακής της ανεξαρτησίας και να γίνει μια πολύτιμη «μπαταρία». Θα συμβάλλει έτσι στην ανεξαρτησία της Γηραιάς Ηπείρου και από την πλευρά του Ατλαντικού αλλά και από την Ανατολή, αξιοποιώντας όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας. Η Ελλάδα, έχει να προσφέρει έναν 100% βεβαιωμένο ενεργειακό πόρο. Που είναι το αιολικό της δυναμικό.

Συνέντευξη Παναγιώτη Λαδακάκου στο Ecotec Ιανουάριος 2018

Δείτε τη συνέντευξη στη σελίδα του περιοδικού