Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, 15 Ιουνίου 2016 Eletaen Team 15 Ιουνίου, 2016

Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, 15 Ιουνίου 2016

 

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2016

Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου.

Με την διεξαγωγή του τελικού του τουρνουά «ΑΙΟΛΟΣ 2016» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 2016.

Οι εγκαταστάσεις του Paradise Park, στολισμένες αιολικά με ανεμομυλάκια, αφίσες της Ημέρας του Ανέμου και μεγάλα πανό με απεικονίσεις αιολικών πάρκων, υποδέχτηκαν τους πολίτες και το πλήθος των συναδέλφων από εταιρείες του κλάδου που προσήρθαν για τις εκδηλώσεις και για την υποστήριξη των ομάδων τους στο μικρό και μεγάλο τελικό.

Τις εκδηλώσεις για τον 10ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου, τίμησε με την παρουσία του, για 10η συνεχόμενη φορά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα και προοπτικές του κλάδου στη σημερινή συγκυρία και εξέφρασε την αταλάντευτη συμπαράσταση του.

Η κα Κατερίνα Θάνου που επί τόσα χρόνια τίμησε τα εθνικά χρώματα στον παγκόσμιο στίβο, ως «κορίτσι του ανέμου», παρευρέθηκε και τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου και τις εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ την ξεχωριστή αυτή μέρα, τίμησε ένα ξεχωριστό άνθρωπο του κλάδου ο οποίος υπηρέτησε την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας για πάνω από 30 χρόνια, σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία του.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ απένειμε στον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Dr. Andrew Garrad, ο οποίος διατέλεσε μεταξύ πολλών άλλων και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας(EWEA) το βραβείο ΑΙΟΛΟΣ.

Στο μικρό τελικό αγωνίστηκαν οι ομάδες της SIEMENS και EDF EN HELLAS S.A. Νικήτρια η ομάδα της EDF EN HELLAS S.A., η οποία κατέλαβε επάξια την 3η θέση και παρέλαβε το κύπελλο και τα μετάλλια. 

 Ο μεγάλος τελικός ήταν μια επανάληψη του τελικού του 2015 μεταξύ των ομάδων ΑΒΒ και EUNICE και το στοίχημα ήταν αν η EUNICE θα έκανε το 2 στα 2 ή αν η ΑΒΒ θα έπαιρνε τη ρεβάνς.

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με πολλές συγκινήσεις εντός και εκτός γηπέδου νικήτρια στο τελευταίο λεπτό της παράτασης αναδείχτηκε η ομάδα της EUNICE με 2-1 και παρέλαβε το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας, με την ΑΒΒ να μένει στη 2η θέση.

Το κύπελλο FAIR PLAY, το οποίο απονέμεται στην ομάδα που ενσωμάτωσε το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε στη συνολική παρουσία της, εντός και εκτός γηπέδων, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, απονεμήθηκε στην ομάδα PHOTOVOLTAIC

Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχτηκε κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, ο κ. Ασίλιαν της ENEL GREEN POWER HELLAS S.A.

Πρώτος σκόρερ με 17 τέρματα αναδείχθηκε ο κ. Γεωργαντώνης της εταιρείας EDF EN HELLAS S.A.  

Κλείνοντας τις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης δήλωσε:

«Στις 15 Ιουνίου 2016 γιορτάσαμε για 10η συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, ότι η επιλογή της αιολικής ενέργειας και των άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι μονόδρομος και ότι μετά την ιστορική συμφωνία του Παρισιού ο πλανήτης βαδίζει προς μια νέα οικονομία που θα τροφοδοτείται κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί γρήγορα ότι ειδικά για την Ελλάδα, αυτό αποτελεί και μια τεράστια και μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο κλάδος της αιολικής ενέργειας παρά την αβεβαιότητα και έλλειψη σταθερού επενδυτικού κλίματος, παραμένει αισιόδοξος γιατί γνωρίζει ότι το μέλλον του ανήκει.»

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη δεξίωση με πολύ κέφι, μέχρι αργά.