Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΕΛΕΤΑΕΝ, σε μια βραδιά μηδενικού άνθρακα Eletaen Team 14 Ιανουαρίου, 2012

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΕΛΕΤΑΕΝ, σε μια βραδιά μηδενικού άνθρακα

 

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση

και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΛΕΤΑΕΝ,

σε μια βραδιά μηδενικού άνθρακα

                                                                                             

Για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις 14 Ιανουαρίου η ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ στο Μουσείο σύγχρονης και λαϊκής Ελληνικής Τέχνης – Μουσείο Βορρέ στη Παιανία. Σε έναν πολύ ζεστό και εικαστικό χώρο,  τα στελέχη και οι φίλοι του κλάδου της αιολικής ενέργειας συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος αλλά και προβληματισμούς για το μέλλον της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  • Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο οποίος έκοψε το πρώτο κομμάτι της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΛΕΤΑΕΝ.
  • Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπουργός ΠΕΚΑ, ο οποίος συνέχισε την κοπή της πίτας
  • Δημήτρης Σιούφας, Βουλευτής ΝΔ, πρ. Πρόεδρος της Βουλής και πρ. Υπουργός Ανάπτυξης
  • Σπύρος Κουβέλης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
  • Κώστας Μαθιουδάκης, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  • Θεόδωρος Πανάγος, Αναπληρωτής του Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ΝΔ και πρ. Αντιπροέδρος της ΡΑΕ
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΣΜΗΕ
  • Δημήτρης Ραχιώτης, Αντιπροέδρος ΡΑΕ
  • Γιώργος Λάγαρης, Μέλος ΔΣ ΡΑΕ
  • Γιάννης Αγαπητίδης, πρ. Πρόεδρος του ΚΑΠΕ

και φυσικά ο κ. Αρθούρος Ζερβός, Πρόεδρος EWEA και Προέδρος & Δ/ντων Σύμβουλος ΔΕΗ.

Κατά το χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες και επιτυχίες της Επιτροπής Επενδύσεων που λειτουργεί υπό την αιγίδα του, για την διευκόλυνση και προώθηση σημαντικών αιολικών έργων.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την ομιλία του, τόνισε τη σημασία της αιολικής ενέργειας για την πράσινη ανάπτυξη και επανέλαβε τη στέρεα πολιτική επιλογή του Υπουργείου για ταχεία ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου, κατά την προσφώνησή του τόνισε την ανάγκη για σταθερή και μακροπρόθεσμη πολιτική υποστήριξης της αιολικής ενέργειας χωρίς οπισθοχωρήσεις και αναφέρθηκε στα οικονομικά οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή από την αξιοποίησή της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ κ. Γ. Περιστέρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΦ κ. Α. Ζαχαρίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ κ. Σ. Λουμάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΜΥΕ κ. Κ. Βασιλικός και ο Υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής της Greenpeace κ. Τάκης Γρηγορίου.

Φέτος το πλήθος των επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για υποστήριξη της εκδήλωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες EΛΙΚΑ Group, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Rokas Iberdrola, Gamesa, Global Energy Services GES, SIEMENS, Schneider Electric, Enel Green Power, Jasper Energy, ARIS K Group Κατασκευαστική, RETD, WRE Energy, EEN Hellas, KPMG, Αttica Ventures, FACE3TS, ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΕΝΤΕΚΑ

Δωροθέτες για τη λαχειοφόρο ήταν οι Rokas Iberdrola, CNI, MiniWind, Schneider Electric, Δρ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, ΙΤΑ Group, Vestas Hellas, ΕΕΝ Hellas, Γιώργος Χατζάκης και Hλίας Ευθυμιόπουλος.

Η γιορτινή βραδιά της ΕΛΕΤΑΕΝ δεν επιβάρυνε το περιβάλλον. Φέτος η εταιρεία FACE3TS ανέλαβε να υπολογίσει και να χορηγήσει την αντιστάθμιση του ανθρακικού αποτυπώματος της εκδήλωσης.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου