Ο Π. Παπασταματίου μιλάει στο ελculture.gr για τη συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» Eletaen Team 21 Ιουλίου, 2022

Ο Π. Παπασταματίου μιλάει στο ελculture.gr για τη συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ στην πρωτοβουλία «Γενιά 17»

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2022

Ο Γεν. Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Παπασταματίου μίλησε στο ελculture.gr για τις δραστηριότητες της Ένωσης που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη των 17 Στόχων της ατζέντας του ΟΗΕ, καθώς και για το όραμά της για την παράδοση ενός βιώσιμου πλανήτη στις επόμενες γενιές.

Η αιολική ενέργεια αποτελεί μια φθηνή και καθαρή μορφή ενέργειας. Από την φύση της, η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τον Στόχο 7 (για φθηνή και καθαρή ενέργεια) είναι άμεση και αναμφισβήτητη.

Όπως τόνισε, το όραμά μας είναι η δίκαιη ενεργειακή μετάβαση σε ένα σύστημα με πολλή αιολική ενέργεια σε συνδυασμό με τις άλλες Α.Π.Ε., με τα δίκτυα, τα συστήματα αποθήκευσης, την εξοικονόμηση και τη διαχείριση της ζήτησης ενέργειας που θα αναστείλει την αλλαγή του κλίματος. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που θα επιδεικνύει στην πράξη αγάπη και σεβασμό στο περιβάλλον με πλήρη αξιοποίηση του πλούσιου αιολικού δυναμικού της. Το αιολικό μας δυναμικό είναι ο 100% βεβαιωμένος ενεργειακός πλούτος της πατρίδας μας, που μπορεί να την καταστήσει εξαγωγό καθαρού ηλεκτρισμού. Και θέλουμε να συμβάλουμε αυτό να γίνει σε αρμονία και ισορροπία με άλλους στόχους όπως είναι η βιοποικιλότητα και ο τουρισμός.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που προέκυψε από την συζήτηση στο elculture.gr ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που προέκυψε από την συζήτηση σε pdf ΕΔΩ

Δείτε λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία της ΕΛΕΤΑΝ να υιοθετήσει το Στόχο 7 ΕΔΩ