Άρθρο στην ΑΞΙΑ για την ΕΛΕΤΑΕΝ και τις αιολικές επενδύσεις στο Αιγαίo Eletaen Team 12 Φεβρουαρίου, 2018

Άρθρο στην ΑΞΙΑ για την ΕΛΕΤΑΕΝ και τις αιολικές επενδύσεις στο Αιγαίo

Αφιέρωμα στην αιολική ενέργεια και ειδικά στις προοπτικές των αιολικών επενδύσεων στο Αιγαίο, φιλοξενήθηκε στην Εφημερίδα Αξία της 10-11/02/2018 στη στήλη «Παρατηρητήριο της Ενέργειας».

«Η αιολική ενέργεια είναι ο 100% βεβαιωμένος ενεργειακός πόρος της Ελλάδας. Είναι η ψηφίδα που μπορεί να συνεισφέρει η πατρίδα μας στο στοίχημα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για ενεργειακή ανεξαρτησία και γεωπολιτική ενδυνάμωση. Η πλήρης αξιοποίηση του αιολικού μας δυναμικού και βέβαια οι μεγάλες διασυνδέσεις προς τα Ευρωπαϊκά δίκτυα, τοποθετούν στρατηγικά την Ελλάδα στο γεωπολιτικό παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αν σκεφθούμε ότι το μέγιστο δυναμικό μας εντοπίζεται στο Αιγαίο, η τοποθέτηση αυτή αποκτά χαρακτήρα εθνικού στοιχήματος» δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Λαδακάκος

Η ΕΛΕΤΑΕΝ επισημαίνει ότι η χώρα απέχει από την πλήρη αξιοποίηση του αιολικού της δυναμικού, παρά τις προσπάθειες του επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου που κατά την τελευταία τριετία 2015-2017 πέτυχε μέση ετήσια ανάπτυξη πάνω από 10% στα αιολικά πάρκα.

Το άρθρο στην ΑΞΙΑ της 10-11 Φεβρουαρίου 2018