Συνέντευξη του Giles Dickson στο powergame.gr Eletaen Team 16 Μαΐου, 2023

Συνέντευξη του Giles Dickson στο powergame.gr

Τρίτη, 16 Μαΐου 2023

O κ. Dickson Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, παραχώρησε συνέντευξη στο powergame.gr και την δημοσιογράφο Ιωάννα Κωσταδήμα, την Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

Ο CEO της WindEurope υπογραμίζει όσα επισημαίνουν εδώ και χρόνια οι εγχώριοι ενεργειακοί φορείς Α.Π.Ε: Πως «κάθε έργο πρέπει να λαμβάνει οριστική απάντηση, θετική ή αρνητική, σε χρονικό διάστημα εντός δύο ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επί του παρόντος, «οι διαδικασίες αδειοδότησης διαρκούν πολύ και είναι πολύ περίπλοκες» αναφέρει και προσθέτει πως η χώρα μας «δεν πρέπει να εφαρμόσει γενικές απαγορεύσεις, που αποκλείουν την αιολική ενέργεια από μεγάλες περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό».

Ο Giles Dickson προβλέπει δυναμική ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη. Σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η υπεράκτια αιολική ενέργεια, η οποία συγκεντρώνει γύρω της πολλούς θιασώτες, ειδικά με την ανάπτυξη των πλωτών ανεμογεννητριών. Οι τελευταίες θα επιτρέψουν σε χώρες με βαθιές θάλασσες, όπως η Ελλάδα, να αξιοποιήσουν το αιολικό δυναμικό τους. «Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών για πλωτούς υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς ισχύος 250 MW στη Γαλλία θα αποτελέσουν ορόσημο για την τεχνολογία», εξηγεί. Βέβαια, για να αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα, «η Ευρώπη πρέπει να διπλασιάσει τις ετήσιες επενδύσεις της για τη βελτιστοποίηση και την επέκταση των σημερινών συνδέσεων δικτύου».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Powergame.gr ΕΔΩ

Κατεβάστε τη συνέντευξη σε pdf ΕΔΩ