Συνέντευξη και ομιλίες του Π. Λαδακάκου στη Θεσσαλονίκη, 7-8 Μαρτίου (videos) Eletaen Team 7 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη και ομιλίες του Π. Λαδακάκου στη Θεσσαλονίκη, 7-8 Μαρτίου (videos)

 

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024

To διήμερο 7-8 Μαρτίου 2024, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Λαδακάκος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε δύο ειδικές συνεδρίες στο πλαίσιο των εκθέσεων Forward Green και Renewable EnergyTech της Helexpo. Φιλοξενήθηκε επίσης στην τηλεόραση TV100.

Συνεδρία της ΡΑΕΕΥ για τα υπεράκτια αιολικά

Το μεσημέρι της 7 Μαρτίου, ο Π. Λαδακάκος συμμετείχε στην ειδική συνεδρία που οργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Αποβλήτων και Υδάτων για τα υπεράκτια αιολικά, στο πλαίσιο 2ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green».

Με το συντονισμό του στελέχους της ΡΑΕΕΥ κ. Διονύση Παπαχρήστου συνομίλησε με τους κ.κ. Άρη Στεφάτο, CEO της ΕΔΕΥΕΠ, Γιώργο Λοϊζο της ΡΑΑΕΥ και Δημήτρη Μέλισσα, Καθ. ΕΜΠ, Δικηγόρο.

H συνεδρία ξεκίνησε με χαιρετισμό και τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη που συνδέθηκε διαδικτυακά.

Δείτε την ομιλία του Π. Λαδακάκου στο ακόλουθο video:

 

Συνέντευξη στην TV100

O Π. Λαδακάκος μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 με τη δημοσιογράφο Βίκυ Δήμου για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα υπεράκτια αιολικά, τις προοπτικές τους στη χώρα μας, τις κατάλληλες περιοχές και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την εθνική οικονομία. Παρουσίασε τους στόχους για το 2030 και το 20250 και τη φιλοδοξία της χώρας μας να καταστεί εξαγωγός πράσινης ενέργειας.

Δείτε τη συνέντευξη στο ακόλουθο video:

 

Συνεδρία της Renewable EnergyTech για τη διείσδυση Α.Π.Ε.

Το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου, ο Παναγιώτης Λαδακάκος συμμετείχε – στο πλαίσιο της έκθεσης Renewable Energy Tech – σε συζήτηση με τους κ.κ. Ιωάννη Μάργαρη, Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ και Στέλιο Λουμάκη, Πρόεδρο του ΣΠΕΦ, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Θοδωρής Παναγούλης.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα επίκαιρα θέματα των περικοπών ενέργειας και διαχείρισης του διαθέσιμου ηλεκτρικού χώρου.

Δείτε τη τοποθέτηση του Π. Λαδακάκου στο ακόλουθο video: