Ο Π. Λαδακάκος στο ραδιόφωνο του e-ptolemeos.gr για τα αιολικά πάρκα και τις τοπικές κοινωνίες Eletaen Team 15 Φεβρουαρίου, 2024

O Π. Λαδακάκος στο ραδιόφωνο του e-ptolemeos.gr για τα αιολικά πάρκα και τις τοπικές κοινωνίες 

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” της εφημερίδας e-ptolemeos.gr της Πτολεμαΐδας και συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Πουγαρίδη για τα οφέλη που απολαμβάνουν οι περιοχές φιλοξενίας Αιολικών Πάρκων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδακάκος αναφέρθηκε:

–  Στο τέλος 3% και τα λοιπά οφέλη που προσφέρουν τα αιολικά πάρκα στις τοπικές κοινότητες. Ειδικά το 1,2% που αποδίδεται στους οικιακούς καταναλωτές μικρών κοινοτήτων μπορεί να τους βοηθήσει να αλλάξουν το καταναλωτικό τους προφίλ αυξάνοντας τις ηλεκτρικές χρήσεις π.χ. με ηλεκτρική θέρμανση μέσω αντλιών θερμότητας.

– Στο πώς τα αιολικά πάρκα συμβάλλουν στην προστασία του δάσους, μέσω των υποδομών (οδοποιία κλπ.) που αναπτύσσουν σε απομονωμένες περιοχές και βοηθούν στην προληπτική διαχείριση του δάσους και στη δασοπυρόσβεση.

–  Στην ενεργειακή ανεξαρτησία και τη φθηνή ενέργεια που προσφέρουν τα αιολικά πάρκα, στην αποθήκευση ενέργειας (μπαταρίες, αντλισιοταμίευση) και το πράσινο υδρογόνο και στην ανακύκλωση των ανεμογεννητριών.

Δείτε το απόσπασμα από την εφημερίδα “Πτολεμαίος της Κοζάνης” ΕΔΩ.

Δείτε την εκπομπή και τη συνομιλία του κ. Λαδακάκου με τον κ. Πουγαρίδη εδώ: