Πώς να προστατευτείτε από το υψηλό κόστος του ρεύματος – Ποιος ο ρόλος των αιολικών πάρκων; Eletaen Team 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Πώς να προστατευτείτε από το υψηλό κόστος του ρεύματος – Ποιος ο ρόλος των αιολικών πάρκων;

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

Άρθρο με αναφορές στην ΕΛΕΤΑΕΝ και με τίτλο “Πώς να προστατευτείτε από το υψηλό κόστος του ρεύματος – Ποιος ο ρόλος των αιολικών πάρκων;” αναρτήθηκε στο newsroom του esgstories.gr, στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 .

Το άρθρο ξεκινά με έννοιες όπως: υπερκέρδη, χρηματιστήριο ενέργειας, ΤΕΜ, επιδοτήσεις, οι οποίες με την ενεργειακή κρίση μπήκαν στην καθημερινότητά μας. Μπορεί οι έννοιες αυτές να μην είναι σαφείς στους μη ειδικούς, είναι όμως δεδομένο και αντιληπτό από όλους πως ακόμα και αν έχουμε την άριστη αγορά ηλεκτρισμού και τον τέλειο ανταγωνισμό, ακόμα και αν η Κυβέρνηση και οι δημόσιες αρχές κάνουν τέλεια τη δουλειά τους, πάλι θα πληρώνουμε ακριβό ρεύμα εάν οι τεχνολογίες από τις οποίες παράγεται είναι ακριβές. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα: ποια είναι η πιο φθηνή πηγή για να έχουμε ρεύμα; Εδώ τα νούμερα είναι καθαρά και εύληπτα: είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το άρθρο εξηγεί τι είναι τα υπερκέρδη, αλλά και γιατί τα αιολικά πάρκα, όχι μόνο δεν έχουν υπερκέρδη, αλλά αντιθέτως, επιδοτούν τον καταναλωτή.

Δείτε το δημοσίευμα του ESG stories ΕΔΩ

Δείτε το δημοσίευμα του ESG stories σε pdf ΕΔΩ