Ο Π. Παπασταματίου στη Naftemporiki TV για τις Α.Π.Ε. και την ενεργειακή επάρκεια. Eletaen Team 5 Ιανουαρίου, 2023

Ο Π. Παπασταματίου στη Naftemporiki TV για τις Α.Π.Ε. και την ενεργειακή επάρκεια.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2022

O Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου μίλησε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Κώστα Καλέτσιο στην εκπομπή “7-10” του διαδικτυακού καναλιού της Ναυτεμπορικής, που προβάλλεται από τις πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova αλλά και από την ιστοσελίδα naftemporiki.gr.

Θέμα της συζήτησης ήταν πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να οδηγήσουν στην ενεργειακή επάρκεια.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τα διοικητικά εμπόδια που επί σειρά δεκαετιών εμποδίζουν τα αιολικά έργα και τις υπόλοιπες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Παπασταματίου, χωρίς αυτά τα προβλήματα και με βάση τα ώριμα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν, είναι πολύ ρεαλιστικό το μερίδιο των Α.Π.Ε. στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας  να φθάσει το 80% από 48% που ήταν  κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2022.

Παράλληλα στην συζήτηση αναλύθηκαν το χαμηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος από τα αιολικά πάρκα και τα υπόλοιπα έργα Α.Π.Ε. και οι τρόποι με τους οποίους ωφελούνται οικονομικά οι καταναλωτές.

Τέλος υπογραμμίσθηκε η σημασία της ορθής ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη και τις πραγματικές επιπτώσεις της ανάπτυξης των έργων Α.Π.Ε.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Παπασταματίου εδώ: