Κυκλική οικονομία και αιολική ενέργεια: Προϊόντα αστικού εξοπλισμού και γραφείου από παλιές ανεμογεννήτριες Eletaen Team 20 Δεκεμβρίου, 2022

Κυκλική οικονομία και αιολική ενέργεια: Προϊόντα αστικού εξοπλισμού και γραφείου από παλιές ανεμογεννήτριες

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Άρθρο με τίτλο “Κυκλική οικονομία και αιολική ενέργεια: Προϊόντα αστικού εξοπλισμού και γραφείου από παλιές ανεμογεννήτριες” παραχώρησαν ο ΓΔ της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Παπασταματίου και η βοηθός ΓΔ, Γεωπεριβαλλοντολόγος, κα. Έφη Καρρά, στο esgstories.gr, στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Στο άρθρο επισημαίνεται η σημασία της κυκλικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα της ανακύκλωσης και της εναλλακτικής διαχείρισης για την πράσινη ενέργεια. Ήδη, στον αιολικό κλάδο,  οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες ανεμογεννητριών αναζητούν λύσεις μέσω των ερευνητικών τους προγραμμάτων στο σύνθετο πρόβλημα της ανακύκλωσης των υφιστάμενων πτερυγίων ή ακόμα και την ανάπτυξη νέων πλήρως ανακυκλώσιμων πτερυγίων.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη με το θέμα της ανακύκλωσης των ανεμογεννητριών και αναπτύσσει λύσεις για τη διαχείριση των πτερυγίων που πρόκειται να απεγκατασταθούν στην χώρα μας. Στο άρθρο παρατίθενται φωτογραφίες από τα γραφεία της Ένωσης, τα οποία κοσμούνται από παλιά πτερύγια που άλλαξαν χρήση και μετατράπηκαν σε έπιπλα προσεγμένου σχεδιασμού.

Δείτε το δημοσίευμα του ESG stories ΕΔΩ

Δείτε το δημοσίευμα του ESG stories σε pdf ΕΔΩ