Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2019 Eletaen Team 30 Μαΐου, 2019

Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2019

15 Ιουνίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας GWEC έχουν ανακηρύξει τη 15η Ιουνίου κάθε έτους ως  Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day GWD2019, αποσκοπεί στην ενημέρωση και την εξοικείωση του κοινού με την ιδέα και την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών: Tην αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος του πλανήτη, που είναι η κλιματική αλλαγή και οι απειλές της στη ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη μπορείτε να αναζητήσετε στον δικτυακό τόπο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας GWD2019  και στο twitter

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις στην Ελλάδα είναι οι ακόλουθες:

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Η ΕΛΕΤΑΕΝ διενήργησε το φωτογραφικό διαγωνισμό με τίτλο “Φωτογραφίζοντας τον άνεμο στην Ελλάδα”. H συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού υποβλήθηκαν 300 περίπου φωτογραφίες. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αιγίδα στην Girls’ Day | 10.06.2019

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 η ΕΛΕΤΑΕΝ θα είναι στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος για να συμμετάσχει στα βιωματικά εργαστήρια και να ενημερώσει  τις μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών, αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους, για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας. Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος GRAEDUCATION.

Φύσα Αεράκι, Φύσα με: Η αιολική ενέργεια για παιδιά

Η ΕΛΕΤΑΕΝ, με την υποστήριξη της WindEurope, εξέδωσε ένα βιβλίο για τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της αιολικής ενέργειας για τους μικρούς μας φίλους. Εμπνευσμένο από τη συζήτηση δύο μαμάδων (μίας Πολωνής υπέρμαχου των αιολικών πάρκων και μιας Βρετανίδας δημοσιογράφου) και μιας νεαρής Ιρανής. Η παρουσίασή του θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019.

Αιγίδα στην Εσπερίδα για τα Εθνικά Ενεργειακά Σχέδια της Ευρώπης

Η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετέχει και υποστηρίζει την εσπερίδα για την αξιολόγηση των Ενεργειακών Σχεδίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία οργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και η Facets υπό την ευθύνη του Καθ. Δημήτρη Λάλλα, μέλος του ΔΣ και πρώτου Προέδρου της ΕΛΕΤΑΕΝ. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παιδικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες

Συνδεθείτε στην ειδική σελίδα της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας εδώ.

Κατεβάστε τις χειροτεχνίες και τα άλλα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί. Πάρτε χρώματα, ψαλίδια και καλή διάθεση και γίνετε πάλι παιδί με τη χαρά της αιολικής ενέργειας.