Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018 Eletaen Team 15 Ιουνίου, 2018

Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018

 

15 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας GWEC , έχουν ανακηρύξει τη 15η Ιουνίου κάθε έτους ως  Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day GWD2018, αποσκοπεί στην ενημέρωση και την εξοικείωση του κοινού με την ιδέα και την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών: Tην αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος του πλανήτη, που είναι η κλιματική αλλαγή και οι απειλές της στη ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη μπορείτε να αναζητήσετε στον δικτυακό τόπο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας GWD2018 και στο twitter.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις που οργανώθηκαν στην Ελλάδα είναι οι ακόλουθες:

Ένα νέο λογότυπο για την Αιολική Ενέργεια στην Ελλάδα

Η ΕΛΕΤΑΕΝ «έτρεξε» το πρόγραμμα με τίτλο «Ένα νέο λογότυπο για την Αιολική Ενέργεια στην Ελλάδα» σε συνεργασία με τη Vellios School of Art που κατέληξε στο νέο λογότυπο της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Δείτε την ανακοίνωση για το νέο λογότυπο 

9ο τουρνουά mini ποδοσφαίρου 7x7 ΑΙΟΛΟΣ 2018

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2018 ξεκίνησε το τουρνουά ΑΙΟΛΟΣ 2018 στο οποίο συμμετείχαν 12 ομάδες από τις επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου. Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με τους τελικούς, την τελετή απονομής και την εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ για τις ομάδες και τους συμμετέχοντες το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018.

Δείτε πληροφορίες και νέα από το τουρνουά 

Καταχώρηση στον έντυπο τύπο της Κυριακής 10 Ιουνίου

Ειδική ανακοίνωση με αφορά την Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας καταχωρήθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής 10 Ιουνίου 2018

Δείτε την καταχώρηση 

Υποστήριξη και συμμετοχή στον αγώνα βουνού Panachaiko Trail 2018.

Με την υποστήριξη της ΕΛΕΤΑΕΝ, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ο αγώνας δρόμου PANACHAIKO TRAIL 2018 δίπλα στα εμβληματικά αιολικά πάρκα του Παναχαϊκού.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για τον αγώνα 

Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας Wind Vision

Οι WindEurope και GWEC προκήρυξαν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα Αιολικό Όραμα – Wind Vision και τρεις θεματικές κατηγορίες:

  • Local Impact – Τοπικές Συνέπειες.
  • Boosting Economies – Ενισχύοντας την Οικονομία.
  • Visionary Wind.

Δείτε πληροφορίες για το διαγωνισμό

Οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας Wind Vision θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή 15/6/2018 και ώρα 9:30am (CET) εδώ:

https://globalwindday.org/wind-vision-photo-competition-winners

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, δήλωσε:

«Με πρωτοβουλία των διεθνών οργανώσεων αιολικής ενέργειας, όλος ο πλανήτης εορτάζει σήμερα, 15 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ θεωρεί χρέος της να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες δράσεις, διότι με τον τρόπο αυτό τοποθετεί ισότιμα την πατρίδα μας στη μεγάλη εικόνα της διεθνούς αιολικής κοινότητας. Για αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους φίλους μας της WindEurope, σχεδιάσαμε και εκτελέσαμε δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε στην παρουσία μας στα ευρωπαϊκά όργανα της αιολικής ενέργειας.

Έχουμε ισχυρούς λόγους για αυτό. Η αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό εργαλείο για ανάπτυξη, νέες δουλειές, κοινωνική συνοχή και περιβαλλοντική προστασία.

Αυτό το μήνυμα θέλουμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά. Για αυτό προσπαθούμε να ανανεωθούμε. Εδώ και λίγες ημέρες η ΕΛΕΤΑΕΝ έχει ένα νέο σύγχρονο λογότυπο. Σήμερα, «σηκώσαμε» το νέο μας web site που έρχεται να προστεθεί δίπλα στην παρουσία της ΕΛΕΤΑΕΝ στα κοινωνικά δίκτυα linkedin και twitter την οποία προσπαθούμε να ενισχύσουμε.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, θα ήθελα και πάλι να διαβεβαιώσω ότι προσπαθούμε να έχουμε την ΕΛΕΤΑΕΝ ανοιχτή στον κόσμο και τον κλάδο μας. Να μπαίνει διαρκώς φρέσκος άνεμος που θα την ανανεώνει και θα ανανεώνει και εμάς. Φιλοδοξούμε, ο επιστημονικός, επιχειρηματικός και επαγγελματικός κλάδος της αιολικής ενέργειας να έλθει ακόμα πιο κοντά της, να γίνει μέλος της και να τη στηρίζει.»

Στο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε η ΕΛΕΤΑΕΝ, μπορείτε να βρείτε αριθμητικά δεδομένα για την Αιολική Ενέργεια στον κόσμο και την Ελλάδα καθώς και δηλώσεις του ΓΓ του GWEC Steve Sawyer και του CEO της WindEurope Giles Dickson.

Δείτε το Δελτίο Τύπου