Ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ Eletaen Team 30 Ιανουαρίου, 2016

Ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ

 

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Ελληνικής  Επιστημονικής  Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ για το 2016.

Στη δεξίωση που δόθηκε στην αίθουσα ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν τα μέλη, οι φίλοι και οι εταιρείες του κλάδου της Αιολικής Ενέργειας, παρευρέθηκαν τιμώντας την εκδήλωση με την παρουσία τους:

  • ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας
  • ο πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ καθηγητής κ. Γιάννης Μανιάτης
  • ο πρώην ΓΓ ΠΕΚΑ καθηγητής κ. Κώστας Μαθιουδάκης
  • ο πρώην Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και Πρόεδρος του REN21 καθηγητής κ. Αρθούρος Ζερβός
  • ο Πρόεδρος και ΔΝΣ του ΛΑΓΗΕ κ. Αναστάσιος Γκαρής,
  • ο Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ κ. Γιώργος Περιστέρης
  • ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανανεώσιμων Πηγών (EREF) κ. Σάββας Σεϊμανίδης
  • ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης

Ο πρώην Υπουργός κ. Μανιάτης μετά την κοπή της βασιλόπιτας της ΕΛΕΤΑΕΝ, ευχήθηκε καλή χρονιά και δήλωσε:

Εύχομαι η χώρα μας να σταθεί επιτέλους αντάξια του ανεξάντλητου εγχώριου καθαρού ενεργειακού πόρου που της παρέχει απλόχερα ο Αίολος και της μεγάλης συμφωνίας του COP 21 στο Παρίσι που υπογράφηκε το Δεκέμβριο 2015 από 200 χώρες»

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες,  τους χορηγούς και τους δωροθέτες κατέληξε,

«Το 2015, αποχώρησε αφήνοντας σε όλους ελπίδες άμεσης αλλαγής προς το καλύτερο, χάρη στην επιτυχημένη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι (COP21) και τη σημαντική συμφωνία που υπέγραψαν σχεδόν 200 χώρες, στην οποία συνομολογείται ότι η αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κινδύνου που απειλεί την ανθρωπότητα, της κλιματικής αλλαγής, περνάει μέσα από την άμεση ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η αισιοδοξία που επικρατεί παγκοσμίως είναι τόση, που ακόμη κι εμείς στη Ελλάδα μπορούμε να ελπίζουμε ότι, παρά τα συνεχιζόμενα αρνητικά κυβερνητικά μηνύματα, επιτέλους η ελληνική ενεργειακή πολιτική θα στραφεί προς καθαρούς εγχώριους ενεργειακούς πόρους και θα αξιοποιήσει τον ενεργειακό πλούτο της Αιολικής Ενέργειας, προς όφελος του περιβάλλοντος της οικονομίας και της κοινωνίας ευρύτερα. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ανάπτυξη της Αιολικής Ενέργειας και των Α.Π.Ε. γενικότερα είναι ο πιο σημαντικός μονόδρομος ανάπτυξης μιας ανθρωπότητας που πασχίζει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, να προστατέψει το περιβάλλον και να αναπτυχθεί οικονομικά.

Η Αιολική Ενέργεια προσφέρει και τα τρία σε ένα.

Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;»

Η λαμπρή εκδήλωση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, έγινε εφικτή χάρη στη γενναιοδωρία των χορηγών και των δωροθετών.

Δείτε το Δελτίο Τύπου