Ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ και απονομή των βραβείων Αίολος Eletaen Team 26 Ιανουαρίου, 2013

Ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ και απονομή των βραβείων Αίολος

 

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

 

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση

της ΕΛΕΤΑΕΝ και

απονεμήθηκαν τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ

σε μια βραδιά μηδενικού άνθρακα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, σε μια βραδιά μηδενικού άνθρακα.

Την πίτα της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) έκοψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς.

Στην εκδήλωση μαζί με τους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Αιολικής Ενέργειας, παρευρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Άννυ Ποδηματά, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπεύθυνη για θέματα Ενέργειας κα Νίκη Φούντα, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας Καθ. Κώστας Μαθιουδάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ κ. Δημήτρης Ραχιώτης, ο Πρόεδρος της EWEA και Πρόεδρος της ΔΕΗ Καθ. Αρθούρος Ζερβός, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Σπύρος Βάσσος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννης Αγαπητίδης.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός κ. Σκορδάς τόνισε τη σημασία της αιολικής ενέργειας και των Α.Π.Ε. γενικότερα στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ. Τα βραβεία απονέμονται κάθε δύο έτη από την ΕΛΕΤΑΕΝ και αφορούν τρεις κατηγορίες:

  • Το βραβείο προσφοράς στην ΕΛΕΤΑΕΝ ή γενικά στην αιολική ενέργεια σε πολιτικό – εθνικό ή ευρωπαϊκό – επίπεδο,
  • Το βραβείο επιστημονικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας,
  • Το βραβείο επιχειρηματικής δράσης.

Φέτος τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ απονεμήθηκαν:

  • στον Καθηγητή Αρθρούρο Ζερβό για την προσφορά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ,
  • στον Δρ. Παναγιώτη Χαβιαρόπουλο για την διαρκή επιστημονική και ερευνητική προσφορά του στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ανεμογεννητριών,
  • στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε. κ. Γιώργιο Περιστέρη και στον Πρόεδρο του Ομίλου ΕΛΙΚΑ κ. Δημήτρη Κοπελούζο για την μακρόχρονη επιχειρηματική τους δράση στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

Στο παρελθόν τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ έχουν απονεμηθεί – ανάμεσα σε άλλους – στους Καθηγητές Μιχάλη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Λάλα, στον επιχειρηματία Χρήστο Ρόκα και στους πρώην Προέδρους της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννη Τσιπουρίδη και Ρέα Τασίου.

Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτη Παπασταματίου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά το 2013 και ακόμα περισσότερο τα χρόνια που θα το ακολουθήσουν, η αιολική ενέργεια στη χώρα μας θα επανέλθει σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης. Τόνισε όμως ότι «απόλυτη προϋπόθεση για αυτό το αισιόδοξο μέλλον είναι η πολιτική σταθερότητα της χώρας και η επενδυτική ασφάλεια.

Ειδικά η τελευταία προϋπόθεση, η επενδυτική ασφάλεια είναι εξαιρετικής σημασίας. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει κλίμα αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον κλάδο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ευθύνη να προσερχόμαστε στο διάλογο χωρίς κραυγές και λαϊκισμούς, με συναίσθηση των προβλημάτων. Έχουμε ευθύνη να κινητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τον επιστημονικό δυναμικό μας, να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο δικό μας κλάδο και να συνεχίσουμε να διατυπώνουμε ρεαλιστικές προτάσεις. Το συνολικό και αναλυτικό «Αναπτυξιακό Πακέτο για τις Α.Π.Ε. με έμφαση στην Αιολική Ενέργεια» που παρουσιάσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα προδιαγράφει την πορεία ανάπτυξης που οραματιζόμαστε».

Χορηγοί της εκδήλωσής μας ήταν οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ELICA, Schneider Electric, Rokas Iberdrola, Attica Ventures, Enel Green Power, SIEMENS, RETD, Jasper, FACE3TS, ENTEKA, EEN Hellas, ERGON Ενεργειακή Σάμου.

Μεγάλος δωροθέτης ήταν η εταιρεία Rokas Iberdrola δωροθέτες οι Schneider Electric, Όμιλος ITA, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Πάραλος Τεχνική Α.Ε., Όμιλος Παρίση, η Dior και η κα Ίνα Αργυρίου, ο Δρ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο κ. Χαράλαμπος Δημητράκας και ο κ. Γεώργιος Παπασταματίου.

Η εταιρεία FACE3TS ανέλαβε να υπολογίσει και να αντισταθμίσει το ανθρακικό αποτύπωμα της βραδιάς.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Χαιρετισμός Π. Παπασταματίου

Λίστα χορηγών 

Λίστα δώρων