Ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ και απονομή των βραβείων Αίολος Eletaen Team 17 Ιανουαρίου, 2015

Ετήσια πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ και απονομή των βραβείων Αίολος

 

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Ελληνικής  Επιστημονικής  Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ για το 2015.

Στη δεξίωση που δόθηκε στην αίθουσα ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν τα μέλη, οι φίλοι και οι εταιρείες του κλάδου της Αιολικής Ενέργειας, παρευρέθηκαν τιμώντας την εκδήλωση με την παρουσία τους:

 • Η Αντιπρόεδρος του EUFORES και υποψήφια με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην Α’ Αθηνών,κα Άννυ Ποδηματά
 • Ο Πρόεδρος και ΔΝΣ του ΛΑΓΗΕ κ. Αναστάσιος Γκαρής,
 • Ο Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ κ. Γιώργος Περιστέρης
 • Ο Πρόεδρος και Γ. Δ/ντης του ΚΑΠΕ κ. Κουρνιώτης Κων/νος
 • Ο Δ/ντης του Γράφείου της Greenpeace κ. Νίκος Χαραλαμπίδης
 • Ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης
 • Ο Ακαδημαϊκός Καθ. Θεοδόσης Τάσιος.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Μανιάτης που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την κα Αλεξάνδρα Σδούκου Δ/ντρια του γραφείου του Υπουργού ΠΕΚΑ, απέστειλε χαιρετισμό (συν.). Ευχές απέστειλαν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μάκης Παπαγεωργίου, οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός.

Η κα Ποδηματά μετά την κοπή της πίτας  ευχήθηκε μια καλή αναπτυξιακή χρονιά και για τις ΑΠΕ και για την Ελλάδα. Επισήμανε  δε, ότι  «ΑΠΕ και Ελλάδα έχουν έναν κοινό εχθρό, τον λαϊκισμό» και ζήτησε «να ορθώσουμε μαζί ένα τείχος στον λαϊκισμό που τραβάει υγιή επενδυτικά σχέδια και συνολικά τη χώρα προς τα πίσω..».

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες,  τους χορηγούς και τους δωροθέτες κατέληξε,

«….Ας διεκδικήσουμε το όραμα της δική μας αυτοδυναμίας, δηλαδή επίτευξη μεριδίου ΑΠΕ 100% στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα, για να είναι οι επερχόμενες χρονιές ευτυχισμένες για εμάς και τους απογόνους μας. Το μέλλον γράφεται με Αιολική Ενέργεια και τις άλλες ΑΠΕ. Αυτό δεν αλλάζει. Βαδίζουμε σε μονόδρομο. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε σας και τις οικογένειες σας.»

Στη φετινή εκδήλωση απονεμήθηκαν τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΙΟΛΟΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ:

 • στον Αναστάσιο (Σάκη) Πεπονή, μετά θάνατον
 • στον κ. Μανώλη Μαραγκουδάκη, Δ/νοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
 • στον κ. Νίκο Χαραλαμπίδη, Γενικό Δ/ντη του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace
 • και στον κ. Andrew Garrad, ιδρυτή της Garrad Hassan & Partners Ltd και πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας

Η λαμπρή εκδήλωση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, έγινε εφικτή χάρη στη γενναιοδωρία των χορηγών και των δωροθετών.