Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ Eletaen Team 20 Νοεμβρίου, 2023

Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ

 

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΠ.ΕΝ. απέστειλε η ΕΛΕΤΑΕΝ στις 13.11.2023 με παρατηρήσεις στο σχέδιο νόμου: «Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις».

Η επιστολή περιλαμβάνει:

  1. Πρόταση νέας νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση του σημαντικού προβλήματος που έχει ανακύψει με τη σιωπηρή άρνηση πολεοδομικών υπηρεσιών να εκδίδουν άδειες δόμησης για υποσταθμούς σε εκτός σχεδίου, μη δασικές περιοχές.
  2. Προτάσεις τροποποιήσεων των άρθρων 58-60 για την ενσωμάτωση των προτάσεων παράτασης που περιλαμβάνονται στην επιστολή που είχε στείλει η ΕΛΕΤΑΕΝ την 15 Οκτωβρίου 2023
  3. Προτάσεις νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που εντάσσονται στη φιλοσοφία των άρθρων 58-60 του σχεδίου νόμου και αφορούν ορισμένες από τις παρατάσεις που αιτηθήκαμε με την ανωτέρω επιστολή.

Επιστολή και υπόμνημα με όμοιο περιεχόμενο απέστειλε η ΕΛΕΤΑΕΝ και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου τη Δευτέρα 20.11.2023. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της ΕΛΕΤΑΕΝ εκπροσώπησε ο Γ.Γ. του Δ.Σ. κ. Σωκράτης Κωνσταντινίδης.

Δείτε την τοποθέτησή του στο ακόλουθο video:

Δείτε την επιστολή της ΕΛΕΤΑΕΝ ΕΔΩ

Δείτε συνημμένα:

  1. το σημείωμα με πρόταση νέας νομοθετικής ρύθμισης για τις άδειες δόμησης ΥΣ ΕΔΩ
  2. τα άρθρα 58-60 του σχεδίου με προτεινόμενες τροποποιήσεις για παρατάσεις ή αναστολή προθεσμιών ΕΔΩ
  3.  το σημείωμα με προτάσεις νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για παρατάσεις ή αναστολή προθεσμιών ΕΔΩ