Δελτίο Τύπου για τα αιολικά πάρκα της Ιαπωνίας Eletaen Team 22 Μαρτίου, 2011

Δελτίο Τύπου για τα αιολικά πάρκα της Ιαπωνίας

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Tα Αιολικά Πάρκα της Ιαπωνίας

τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό τον τοπικό πληθυσμό

 

Η πολλαπλή καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία έχει συγκλονίσει την ανθρωπότητα. Ο σεισμός, το τσουνάμι, οι εκρήξεις στα πυρηνικά εργοστάσια και οι πυρκαγιές στα δίκτυα φυσικού αερίου συνθέτουν το σκηνικό της ύβρης του ανθρώπου προς τη δύναμη της φύσης.

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, η ιαπωνική αιολική βιομηχανία εξακολουθεί να λειτουργεί  και να παρέχει ρεύμα κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Φουκοσίμα, παρά τους ισχυρισμούς των επικριτών της ότι η αιολική ενέργεια δεν θα επιβιώσει έπειτα από ένα δυνατό σεισμό ή τσουνάμι.

Η δημοσιογράφος Kelly Ring από την Huffingon Post (http://www.huffingtonpost.com/kelly-rigg/battleproof-wind-farms-su_b_837172.html) μεταδίδει την επικοινωνία της με τον Yoshinori Ueda, υπεύθυνο της Διεθνούς Επιτροπής της Ιαπωνικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας: μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί καμία καταστροφή αιολικού πάρκου, ούτε λόγω του σεισμού ούτε λόγω του τσουνάμι. Ακόμα και το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kamisu, το οποίο απέχει σχεδόν 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, επέζησε. Κατά την Ιαπωνική Ένωση Αιολικής Ενέργειας οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού ζητούν από τις εταιρείες των αιολικών πάρκων να εντείνουν τη λειτουργία τους όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να αναπληρώσουν την έλλειψη ενέργειας  που υπάρχει στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Ακόμα και στην περιοχή Kamaishi που έγινε γνωστή για την καταστροφή της από το Τσουνάμι, το τοπικό αιολικό πάρκο, που ανήκει στην  εταιρεία Eurus Energy Japan ισχύος περί τα 43 MW επιβίωσε. Η Eurus Energy, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αιολικών πάρκων στην Ιαπωνία κατέχοντας το 22% όλων των εγκαταστάσεων, είναι θυγατρική της ηλεκτρικής εταιρείας του Τόκιο, η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκοσίμα όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος Kelly Ring «Τη στιγμή αυτή, η εταιρεία είναι πιθανόν πολύ ευχαριστημένη που δραστηριοποιείται σε διαφόρους ενεργειακούς τομείς»

 

Πληροφορίες για το παρόν Δελτίο Τύπου:

Παναγιώτης Παπασταματίου

Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΤΑΕΝ

Τηλ. επικοινωνίας: 2106816803

Email: [email protected]

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τα αιολικά πάρκα της Ιαπωνίας

Εικόνα 1: Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kamisu, σε απόσταση σχεδόν 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, που επέζησε

Εικόνα 2: Αιολικό πάρκο στην Ιαπωνία

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf