Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση εργασίας με θέμα “Αιολική Ενέργεια: Το μικρό και το μεγάλο” Eletaen Team 19 Νοεμβρίου, 2010

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση εργασίας με θέμα Αιολική Ενέργεια: Το μικρό και το μεγάλο

Παρασκευή, 19  Νοεμβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με θέμα:

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ

 

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, 15:00 – 18:00,

Εκθεσιακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105, Αθήνα)

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενέργειας, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ΙΕΝΕ, σε συνεργασία με την ΕΛΕΤΑΕΝ, οργανώνει συνάντηση εργασίας (workshop) με θέμα τη βιομηχανία και την τεχνολογία των μεγάλων εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας και των μικρών ανεμογεννητριών.

Ο τίτλος του workshop  είναι «Αιολική Ενέργεια: Το Μικρό και το Μεγάλο» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/11/2010 το απόγευμα, μεταξύ 15:00-18:00, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105, Αθήνα).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κ. Γεωργία Γλυνού, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι υπόλοιπες κεντρικές εισηγήσεις που θα γίνουν είναι οι ακόλουθες:

  • Για τις μικρές ανεμογεννήτριες θα μιλήσει ο Καθηγητής Δημήτρης Χρηστάκης, από το Εργαστήριο Αιολικής Ενέργειας & Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης με θέμα «Οι μικρές Ανεμογεννήτριες στον ομόρου των Αιολικών Πάρκων – Η δυναμική της ανάπτυξης της τεχνολογίας και της αγοράς σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα»
  • Για την εταιρεία Vestas θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Γιάννος Μιχόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Sales Manager
  • Για την εταιρεία Gamesa Eolica θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Σπύρος Ρόζης, Διευθυντής Πωλήσεων
  • Για την εταιρεία Siemens Energy Renewable θα συμμετάσχει ο κ. Edoardo Prina, Proposal Manager
  • Ο κ. Ηλίας Λιγνός, Αναπληρωτής Δ/ντής Αιολικής Ενέργειας & Υβριδικών Συστημάτων, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., θα μιλήσει για την μακρά εμπειρία της ΔΕΗ σε αιολικές εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας και τις νέες προοπτικές των μεγάλων έργων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όλες οι τεχνολογίες ΑΠΕ και όλα τα μεγέθη έχουν τη θέση τους και επιτελούν το ρόλο τους:

Η επίτευξη των στόχων ΑΠΕ απαιτεί μεγάλα έργα και μεγάλες επενδύσεις. Έτσι, μέσα από την εκδήλωση η βιομηχανία της αιολικής ενέργειας θα παρουσιάσει τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα των μεγάλων έργων και των ηλεκτρικών διασυνδέσεων.

Παράλληλα οι μικρές ανεμογεννήτριες, και ειδικά αυτές που εγκαθίστανται σε γήπεδα, μπορούν να επιτελέσουν ένα σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη όπως ενδεικτικά η διάχυση της ανάπτυξης, η διεύρυνση της κοινωνικής αποδοχής των Α.Π.Ε. και η κοινωνική συνοχή. Το τελευταίο διάστημα η ΕΛΕΤΑΕΝ δέχεται πολλά ερωτήματα σε σχέση με τη δυνατότητα εγκατάστασης μικρών ανεμογεννητριών σε κτίρια ή γήπεδα. Οι ερωτήσεις αφορούν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο, την τεχνολογία και εμπορικές πληροφορίες. Ελπίζεται ότι η εκδήλωση θα βοηθήσει στην απάντηση μερικών από τα ερωτήματα αυτά.

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf