Δελτίο Τύπου: Ερωτήσεις για υποψήφιους Ευρωβουλευτές Eletaen Team 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Τύπου: Ερωτήσεις για υποψήφιους Ευρωβουλευτές

Αθήνα, 7 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Αιολική Ενέργεια στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024:

 «Εννέα ερωτήσεις για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές»

 

Σε ποια μόνιμη επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θα επιδιώξετε να ενταχθείτε εάν εκλεγείτε;

Πόσο ενημερωμένος ή ενημερωμένη είστε για τις πολιτικές για τις Α.Π.Ε.;

Πώς ιεραρχείτε και πώς αξιολογείτε την ανάγκη για επενδύσεις αιολικής ενέργειας;

Αυτές είναι κάποιες από τις 9 σύντομες ερωτήσεις που απευθύνει στους υποψηφίους Ευρωβουλευτές η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Με την πρωτοβουλία της αυτή, η ΕΛΕΤΑΕΝ επιδιώκει:

  • να ευαισθητοποιήσει τους υποψηφίους για τις πολιτικές της κλιματικής αλλαγής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδιαίτερα της αιολικής ενέργειας,
  • να δημιουργήσει ένα δημοκρατικό βήμα για τους υποψήφιους ώστε να επικοινωνήσουν με τους φίλους της αιολικής ενέργειας.

Οι υποψήφιοι μπορεί να αναζητήσουν το ερωτηματολόγιο επισκεπτόμενοι την ειδική σελίδα στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ και να επικοινωνούν απευθείας με την ΕΛΕΤΑΕΝ στο email: [email protected] ή τηλεφωνικά στο: 2108081755, προκειμένου να λάβουν την ηλεκτρονική διεύθυνση που πρέπει να επισκεφθούν για να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Οι απαντήσεις θα παραμένουν κρυφές από το ευρύ κοινό έως την Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ακολούθως θα δημοσιοποιηθούν. Και μετά την ημερομηνία, υποψήφιοι που δεν έχουν απαντήσει θα μπορούν να συνδέονται στη σελίδα και να δίνουν τις απαντήσεις τους που, αφού επιβεβαιωθούν, θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο κοινό.

Η απάντηση του συνόλου των ερωτήσεων απαιτεί 6-8 λεπτά.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερώσει τα κόμματα και τους υποψηφίους για την πρωτοβουλία της αυτή.

Μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις ΕΔΩ