Άρθρο Π. Παπασταματίου στο energypress.gr – “Aπό το REPowerEU στο REPowerGR”. Eletaen Team 25 Ιουνίου, 2022

Άρθρο Π. Παπασταματίου στο energypress.gr – Aπό το REPowerEU στο REPowerGR.

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Άρθρο του Π. Παπασταματίου με τίτλο “Από το REPowerEU στο REPowerGR”, περιλαμβάνεται στον υπό έκδοση τόμο Greek Energy 2022 και δημοσιεύθηκε energypress.gr το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Ο Γεν. Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου, αναλύει στο Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής REPowerEU , και όπως τονίζει: “Αυτό που λέει δυνατά το REPowerEU είναι ότι πρέπει να επιταχύνουμε πιο πολύ στην μαζική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στο πράσινο υδρογόνο και στον εξηλεκτρισμό του ενεργειακού μας συστήματος. Αυτό που υπονοεί -με μεγάλη όμως σαφήνεια- είναι ότι το φυσικό αέριο δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του μεταβατικού καυσίμου, στο βαθμό που έως τώρα θεωρούσε το προηγούμενο σχέδιο.”

Στο άθρο αναφέρονται οι προκλήσεις για το REPowerEU στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γίνεται αναφορά στην απλοποίηση της αδειοδότησης των Α.Π.Ε. που απαιτεί και τη σχέση τους με τη βιοποικιλότητα, αλλά και τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του σχεδίου δράσης στην Ελλάδα.

Δείτε το άρθρο του Π. Παπασταματίου στο energypress.gr ΕΔΩ

Δείτε το άρθρο σε pdf ΕΔΩ