Άρθρο του Π. Παπασταματίου στην “Εφημερίδα των Συντακτών” : “Η Αιολική Ενέργεια ασπίδα στην ακρίβεια” Eletaen Team 23 Δεκεμβρίου, 2021

Άρθρο του Π. Παπασταματίου στην Εφημερίδα των Συντακτών : Η Αιολική Ενέργεια ασπίδα στην ακρίβεια

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Παπασταματίου παραχώρησε άρθρο με θέμα “Η Αιολική Ενέργεια ασπίδα στην ακρίβεια”, στην ειδική έκδοση «Επιχειρήσεις» της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Ο κ. Παπασταματίου αναφέρεται στη μεγάλη κρίση των υψηλών τιμών ενέργειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη, και πως αυτή σχετίζεται με την εξάρτηση της οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα. Παράλληλα τονίζει πως η μόνιμη λύση είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διότι παράγουν τον πιο φθηνό ηλεκτρισμό και δεν είναι εκτεθειμένες στις διεθνείς διακυμάνσεις των τιμών των ορυκτών καυσίμων και στα γεωπολιτικά παιχνίδια..

Ο κ. Παπασταματίου παραθέτει και εξηγεί το διάγραμμα που απεικονίζει το όφελος που δημιουργούν τα αιολικά πάρκα, και αναλύει τις δύο πιο σημαντικές θεσμικές και πολιτικές τομές που απαιτούνται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας, η οποία θα προσφέρει ακόμη φθηνότερο  ρεύμα.

Δείτε το άρθρο του κ. Παπασταματίου σε pdf ΕΔΩ.