Άρθρο Π. Παπασταματίου στην ΕΦΣΥΝ για την Αιολική Ενέργεια και το περιβάλλον Eletaen Team 2 Ιουνίου, 2023

Άρθρο Π. Παπασταματίου στην ΕΦΣΥΝ για την Αιολική Ενέργεια και το περιβάλλον

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου και  Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, 15 Ιουνίου. Δύο γειτονικές ημερομηνίες που σηματοδοτούν ότι προστασία του περιβάλλοντος και αιολική ενέργεια πάνε μαζί!

Το περιβάλλον κινδυνεύει από την έλλειψη των Α.Π.Ε., όχι από την εγκατάστασή τους. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του άρθρο που παραχώρησε ο Παναγιώτης Παπασταματίου στην Εφημερίδα των Συντακτών στον πλαίσιο του αφιερώματός της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η  Αιολική Ενέργεια αποτελεί σημαντικό μέρος της λύσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα αιολικά πάρκα αποτελούν κατ’ αρχήν μία φιλοπεριβαλλοντική δραστηριότητα διότι, με βεβαιότητα, αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή αφού παράγουν ενέργεια χωρίς εκπομπές ρύπων. Το γεγονός αυτό, αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους αριθμούς που περιλαμβάνονται στο άρθρο.

Παρά τα οφέλη αυτά και ενώ κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη της κλιματικής κρίσης, υπάρχουν πρωτοβουλίες οι οποίες αποκλείουν ατεκμηρίωτα τις Α.Π.Ε. και την αιολική ενέργεια από μεγάλες εκτάσεις, υπονομεύοντας στην ουσία το περιβάλλον.

Δείτε το άρθρο του Π. Παπασταματίου στην Εφημερίδα των Συντακτών ΕΔΩ

Δείτε το άρθρο του Π. Παπασταματίου σε pdf ΕΔΩ