Αιολική ενέργεια και πυρκαγιές στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας CLIMA21 Eletaen Team 8 Νοεμβρίου, 2022

Αιολική ενέργεια και πυρκαγιές στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας CLIMA21

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022 

Άρθρο του κ. Παναγιώτη Παπασταματίου με τίτλο “Αιολική ενέργεια και πυρκαγιές: Μια απολύτως ανυπόστατη και συκοφαντική συσχέτιση” φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας CLIMA21.

Στο άρθρο του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται και πάλι οι γνωστές θεωρίες συνομωσίας που προσπαθούν να συσχετίσουν τα αιολικά πάρκα με τις πυρκαγιές, οι οποίες υποστηρίζουν ατεκμηρίωτα την άκρως συκοφαντική και ανήθικη άποψη ότι οι δασικές πυρκαγιές προκαλούνται για να εγκατασταθούν στη συνέχεια ανεμογεννήτριες στον τόπο της καταστροφής.

Ο Π. Παπασταματίου επισημαίνει ότι η παράλογη «δαιμονοποίηση» της αιολικής ενέργειας υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση σε μια εποχή που η ενεργειακή ανεξαρτησία, η εξασφάλιση φθηνής εγχώριας ενέργειας και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Καρυστίας όπου αποδεικνύεται με στοιχεία του Αστεροσκοπείου Αθηνών αλλά και με σύγκριση χαρτών ότι δεν υπάρχει καμία στατιστική συσχέτιση του πλήθους των πυρκαγιών και της αιολικής ισχύος που εγκαταστάθηκε την τελευταία 20ετία στην περιοχή.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο ΕΔΩ

Μπορείτε να κατεβάσετε το άρθρο σε pdf ΕΔΩ