Οι απονομές των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ 2024 (videos και φωτογραφίες) Eletaen Team 5 Ιουλίου, 2024

Οι απονομές των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ 2024 (videos και φωτογραφίες)

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Οι απονομές των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ 2024 (videos και φωτογραφίες)

Φέτος ήταν η χρονιά απονομής των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ και απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας που έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Island, Βάρκιζα.

  • Το επιχειρηματικό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Hellenic Cables Α.Ε., τη βιομηχανία με τις υψηλότερες εξαγωγές από την Ελλάδα που αφορούν την αιολική ενέργεια και συγκεκριμένα καλώδια για θαλάσσια (άλλα και χερσαία) αιολικά πάρκα στην Ευρώπη και όλον το κόσμο. Το βραβείο παρέλαβε ο Δ/νων Σύμβουλος Κώστας Σαββάκης από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Παραβρέθηκε o Αλέξης Αλεξίου, Δ/νων Σύμβουλος της μητρικής Cenergy Holdings.
  • Το ειδικό βραβείο προσφοράς απονεμήθηκε στον κ. Χαράλαμπο Πίππο, που το 1994 ήταν ο Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και φρόντισε με απόλυτη επιτυχία, επιμέλεια και πάθος για την αποτελεσματική εφαρμογή του πρωτοποριακού νόμου 2244/94 στα πρώτα βήματά του. Ο κ. Πίππος είναι επίτιμος Διευθυντής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και ανάμεσα σε άλλα έχει διατελέσει σύμβουλος για την Ενέργεια στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και προεδρεύων της Ομάδας Ενέργειας του Συμβουλίου Υπουργών κατά την ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. Την απονομή έκανε η Υφυπουργός ΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου.
  • Το επιστημονικό βραβείο απονεμήθηκε στον Καθηγητή του MIT Παύλο Σκλαβούνο. Πρόκειται για επιστήμονα, καθηγητή υδροδυναμικής, που τιμά την Ελλάδα επί δεκαετίες στο εξωτερικό. Πρωτοπόρος στη σχεδίαση και ανάπτυξη πλωτήρων για πλωτές ανεμογεννήτριες. Λόγω έκτακτης μετάθεσης της επίσκεψής του στην Ελλάδα, η απονομή έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης από τους Παναγιώτη Λαδακάκο και Τάκη Χαβιαρόπουλο και η φυσική παράδοση θα γίνει κατά την επίσκεψη του κου Σκλαβούνου στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες.

Τα βραβεία ΑΙΟΛΟΣ καθιερώθηκαν το 2005 και απονέμονται κάθε δύο έτη. Από το 2019 το βραβείο είναι μια ελιά από ορείχαλκο, πηλό και πέτρα που έχει γύρει από τον βορειοανατολικό άνεμο του Αιγαίου.

Το video της απονομής του επιχειρηματικού βραβείου ΑΙΟΛΟΣ 2024  στην εταιρεία Hellenic Cables Α.Ε.

Το video της απονομής του ειδικού βραβείου προσφοράς ΑΙΟΛΟΣ 2024  στον κ. Χαράλαμπο Πίππο

Το video της απονομής του επιστημονικού βραβείου ΑΙΟΛΟΣ 2024 στον Καθηγητή MIT Παύλο Σκλαβούνο

Δείτε τη σελίδα και το φυλλάδιο των βραβείων ΑΙΟΛΟΣ με τους βραβευθέντες των προηγούμενων ετών ΕΔΩ