Ο Π.Παπασταματίου στο One Channel στην εκπομπή «ΕΔΩ» του κ. Σταμάτη Ζαχαρού για τις περικοπές ενέργειας Eletaen Team 17 Μαΐου, 2024

Ο Π.Παπασταματίου στο One Channel στην εκπομπή «ΕΔΩ» του κ. Σταμάτη Ζαχαρού για τις περικοπές ενέργειας

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

O Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου φιλοξενήθηκε στο One Channel και την εκπομπή «ΕΔΩ» του κ. Σταμάτη Ζαχαρού την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Αφορμή ήταν η συζήτηση που έχει εμφανιστεί στον γενικό τύπο σχετικά με τις περικοπές πράσινης ενέργειας.

Τα βασικά μηνύματα της συνομιλίας του κ. Παπασταματίου με το δημοσιογράφο ήταν τρία:

1/ Παρά τα όσα έχουν γραφεί, δεν υπάρχει κίνδυνος black out λόγω της υπερβάλλουσας παραγωγής. Ο ΑΔΜΗΕ -όπως και όλοι οι διαχειριστές δικτύων στην Ευρώπη- ενεργούν και λαμβάνουν έγκαιρα μέτρα ώστε να μην υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.

2/ Για να μειωθούν οι περικοπές λόγω της υπερβάλλουσας παραγωγής που ξεπερνά τη ζήτηση ορισμένες ώρες, χρειαζόμαστε πρωτίστως ένα πιο ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. με πολύ μεγαλύτερη αναλογία αιολικών σε σχέση με το σημερινό σενάριο. Μια τέτοια πολιτική, βοηθά ώστε να γίνουμε εξαγωγικοί.

3/ Επόμενο βασικό μέτρο πολιτικής είναι η προώθηση της αποθήκευσης ενέργειας (αντλησιοταμίευση και μπαταρίες) και οι διεθνείς διασυνδέσεις.

Δείτε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνομιλίας του Π.Παπασταματίου με τον Σ.Ζαχαρό: