Δελτίο Τύπου: Ξεκινά το Global Wind Summit, Αμβούργο 25-28/9/2018 Eletaen Team 21 Σεπτεμβρίου, 2018

Δελτίο Τύπου: Ξεκινά το Global Wind Summit, Αμβούργο 25-28/9/2018

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ξεκινά το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας

Global Wind Summit

Αμβούργο 25 – 28 Σεπτεμβρίου 2018

 

Με την παρουσία

·      του Επιτρόπου Ενέργειας Miguel Arias Cañete

·      του Εκτελεστικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας Fatih Birol

·      των υπουργών Ενέργειας της Δανίας Lars Christian Lilleholt και της Νορβηγίας Kjell-Børge Freiberg

·      των γραμματέων Ενέργειας της Αυστρίας και της Ινδίας

και πολλών άλλων, ξενικά την επόμενη εβδομάδα τις εργασίες του το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιολικής Ενέργειας στο Αμβούργο, 25-28/9/2018.

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν πολλοί επιχειρηματίες και επιστήμονες με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις. Σε ειδική συνεδρία την Πέμπτη 27/9, ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα μιλήσει για τους διαγωνισμού Α.Π.Ε. στη χώρα μας.

Το συνέδριο που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope, περιλαμβάνει πάνω από 50 διακριτές συνεδρίες με 250 ομιλητές, στη δε έκθεση που το συνοδεύει μετέχουν πάνω από 1.400 εκθέτες και αναμένονται 35.000 επισκέπτες από 100 χώρες.

  • Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου είναι η αφιερωμένη στον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, της ψύξης-θέρμανσης και των βιομηχανικών διαδικασιών και στο ρόλο της αιολικής ενέργειας.
  • Η δεύτερη ημέρα είναι αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες και στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας.
  • Η τρίτη ημέρα του Συνεδρίου δίνει έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αιολική ενέργεια κατά την ενσωμάτωσή της στις ανταγωνιστικές αγορές.
  • Η τέταρτη ημέρα ασχολείται με τις νέες αγορές και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αιολικής ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου  www.globalwindsummit.com στον οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε και μέσω το δικτυακού τόπου της ΕΛΕΤΑΕΝ www.eletaen.gr

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf