Άρθρο του Π.Παπασταματίου στο Worldenergynews: «Άμυνα» στον ενεργειακό πόλεμο η αιολική ενέργεια Eletaen Team 3 Απριλίου, 2023

Άρθρο του Π.Παπασταματίου στο Worldenergynews: «Άμυνα» στον ενεργειακό πόλεμο η αιολική ενέργεια

 

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023

Ο ΓΔ της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Παπασταματίου παραχώρησε άρθρο με τίτλο “Άμυνα» στον ενεργειακό πόλεμο η αιολική ενέργεια” στο ειδικό αφιέρωμα “Προτεραιότητες & Προκλήσεις για την Αγορά Ενέργειας” του Worldenergynews.gr την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Ο κ. Παπασταματίου τονίζει πως η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση που βιώσαμε εξαιτίας της εκτόξευσης της τιμής των ορυκτών καυσίμων και οι επιπτώσεις της στους καταναλωτές και την οικονομία, οδήγησαν όλους – και τις ηγεσίες της Ευρώπης – να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για ενεργειακή ανεξαρτησία και άρα για πιο γρήγορη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Παρά την μερική εξομάλυνση της αγοράς ενέργειας τους τελευταίους μήνες, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και θα συνεχίσει να παραμένει όσο οι οικονομίες μας βασίζονται σε υψηλό ποσοστό σε ορυκτά καύσιμα. Για να αποφύγουμε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον, η λύση είναι να επικεντρωθούμε σε εγχώριες και καθαρές πηγές ενέργειας που παραμένουν σταθερά φθηνές ανεξάρτητα των γεωπολιτικών συνθηκών που επικρατούν.

Στο άρθρο αναλύονται τα οφέλη που θα είχαμε από την ύπαρξη ενός μείγματος Α.Π.Ε με πολλά αιολικά πάρκα τα οποία παράγουν ενέργεια σε φθηνές και σταθερές τιμές, πιο ομαλά κατανεμημένη όλο το εικοσιτετράωρο και προσφέρουν ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτονομία στην χώρα. Αναλύονται επίσης οι προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να μεταβούμε σε ένα τέτοιο σύστημα που θα βασίζεται στη συμπληρωματικότητα των Α.Π.Ε.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο worldenegynews.gr  ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο σε pdf ΕΔΩ