Συνέντευξη Π. Παπασταματίου στο thrakinet για την προοπτική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα Eletaen Team 17 Απριλίου, 2022

Συνέντευξη Π. Παπασταματίου στο thrakinet για την προοπτική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα

Κυριακή, 17 Απριλίου 2022

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Thrakinet και τη δημοσιογράφο Κυριακή Γιαλαμά.

Ο κ. Παπασταματίου μίλησε σχετικά με την προοπτική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στο καίριο θέμα της ενεργειακής κρίσης και αναλύθηκε πώς τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ανακουφίζουν τους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών και πώς μπορεί η χώρα μας με την αξιοποίηση του πλούσιου αιολικού δυναμικού της, να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη. Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης και την αναγκαιότητα της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών. Τέλος, αναφέρθηκε και στον φωτογραφικό διαγωνισμό της ΕΛΕΤΑΕΝ και προσκάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος σε αυτόν.

Δείτε ακολούθως:

0:30 Ο φωτογραφικός διαγωνισμός

2:10 Η κρίση των τιμών ενέργειας

3:00 Πώς τα αιολικά πάρκα ανακουφίζουν τους καταναλωτές

5:00 Τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία

6:30 Η ενεργειακή ανεξαρτησία

7:20 Οι αντιρρήσεις και η καλόπιστη κριτική

9:15 Η προοπτική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα