Άρθρο στην ΑΥΓΗ για τα αιολικά πάρκα της Κεφαλλονιάς και τις πλημμύρες Eletaen Team 11 Νοεμβρίου, 2020

Άρθρο στην ΑΥΓΗ για τα αιολικά πάρκα της Κεφαλλονιάς και τις πλημμύρες

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Άρθρο του κ. Δημήτρη Καραγκουλέ με τίτλο «Τα αιολικά πάρκα της Κεφαλλονιάς και οι πλημμύρες» δημοσίευσε η Εφημερίδα «ΑΥΓΗ» την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020.

Το άρθρο αναφέρεται σε προηγούμενα ρεπορτάζ της Αυγής και σημειώνει ότι «η συσχέτιση της εγκατάστασης των αιολικών πάρκων με την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων έχει τόση σχέση με την επιστήμη όση και η αστρολογία ……Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, η ευαισθησία για τους πλημμυροπαθείς θα πρέπει να μην είναι επιλεκτική. Η παρουσίαση των προβλημάτων των πλημμυροπαθών στην Κεφαλλονιά δεν θα έπρεπε να περιορίζεται στην Αγία Ευφημία και να αγνοεί ότι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πιο πέρα η Άσσος και το Φισκάρδο υπέστησαν πολύ μεγαλύτερες καταστροφές. Όσοι έδωσαν τα στοιχεία αυτά για τα άρθρα της “ΑΥΓΗΣ” πιστεύω ότι σκόπιμα ξέχασαν τις δυο αυτές περιοχές, γιατί ανατρέπουν τη θεωρία τους ότι για τις πλημμύρες φταίνε τα αιολικά πάρκα, δεδομένου ότι σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν αιολικά πάρκα».

Περαιτέρω, το άρθρο σχολιάζει την άποψη ότι «η κλιματική αλλαγή είναι μια συνωμοσία των μονοπωλίων για να ανοίξει ο δρόμος σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Σε κάθε περίπτωση «όσοι τάσσονται υπέρ της αιολικής ενέργειας θέλουν τα έργα να γίνονται με προδιαγραφές και προϋποθέσεις που δεν θα θίγουν το περιβάλλον, να είναι ουσιαστικοί οι έλεγχοι για την τήρηση των προδιαγραφών, να υπάρχει διάλογος με την τοπική κοινωνία και να πραγματοποιούνται αντισταθμιστικά έργα, από τα οποία οι κάτοικοι της περιοχής θα επωφελούνται άμεσα…. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ πλούσια σε ήλιο και αέρα. Τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οφείλουμε να τις βλέπουμε όχι μόνο σαν εργαλείο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και σαν βασικό πυλώνα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων που η χώρα έχει ανάγκη. Ακόμα περισσότερο, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει βασικό εξαγωγικό προϊόν εφόσον γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις».

Δείτε το άρθρο σε pdf ΕΔΩ

Δείτε το άρθρο της ΑΥΓΗΣ