Ο Π. Παπασταματίου στο κανάλι της Ναυτεμπορικής για τα οφέλη, την ανακύκλωση και τους στόχους της Αιολικής Ενέργειας Eletaen Team 20 Ιανουαρίου, 2023

Ο Π. Παπασταματίου στο κανάλι της Ναυτεμπορικής για τα οφέλη, την ανακύκλωση και τους στόχους της Αιολικής Ενέργειας

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023

O Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Παπασταματίου συνομίλησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου με τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Καλέτσιο στην εκπομπή “14:00-16:00” του  διαδικτυακού καναλιού της Ναυτεμπορικής, που προβάλλεται από τις πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova και την ιστοσελίδα naftemporiki.gr.

Ο κ. Παπασταματίου μίλησε για την σημαντική συνεισφορά των Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα για το 2022, καθώς εξοικονόμησαν περίπου το 34% των εισαγωγών φυσικού αερίου, και παρήγαγαν ρεύμα 7 φορές πιο φθηνό από το φυσικό αέριο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες φιλοξενούν αιολικά πάρκα, τονίζοντας πως αυτές είναι μειοψηφικές. Πρόκειται για ένα φαινόμενο, που αφορά κάθε νέα παραγωγική επένδυση και όχι μόνο τα έργα Α.Π.Ε.

Ο Γεν. Δ/ντης της ΕΛΕΤΑΕΝ ανέλυσε επίσης ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός αιολικού πάρκου και με ποιους τρόπους τα αιολικά πάρκα ανακυκλώνονται. Κλείνοντας τόνισε πως είναι ρεαλιστικό η χώρα μας να απεξαρτηθεί σύντομα σε πολύ μεγάλο βαθμό  από τα ορυκτά καύσιμα και τις υπόλοιπες βλαβερές πηγές ηλεκτροπαραγωγής εάν βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο, μειώσει την γραφειοκρατία και ενημερώσει επαρκώς τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τα έργα Α.Π.Ε για τα οφέλη τους.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Παπασταματίου εδώ: