Ομιλία Π.Παπασταματίου στο 5o Climate Crisis Conference 2022 | Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 Eletaen Team 7 Φεβρουαρίου, 2022

Ομιλία Π.Παπασταματίου στο 5o Climate Crisis Conference 2022 | Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022

Στο 5ο Climate Crisis Conference που  συν-διοργανώθηκε ψηφιακά από τo Manufacturing της Boussias και την Natural Resources PC, συμμετείχε ο Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ Π. Παπασταματίου, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Το βασικό μήνυμα της ομιλίας ήταν ότι η ενεργειακή μετάβαση πρέπει να επιταχυνθεί και το ενδιάμεσο μεταβατικό διάστημα πρέπει να συντμηθεί. Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Η σημερινή κρίση είναι μια κρίση αερίου και γενικότερα ορυκτών καυσίμων. Όσο οι οικονομίες μας παραμένουν εξαρτημένες από τα ορυκτά καύσιμα, θα έχουμε τέτοιες κρίσεις. Η εξάλειψη του αιτίου αυτού, δηλαδή η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η μετάβαση στις ανανεώσιμες, είναι η μόνιμη λύση. Στο ενδιάμεσο διάστημα όποια μέτρα, πολιτικές και προστατευτικοί μηχανισμοί εφαρμόζονται δεν πρέπει να οδηγούν σε υπεραποζημιώσεις των ορυκτών καυσίμων και κυρίως δεν πρέπει να δημιουργούν συνθήκες μακροχρόνιας δέσμευσης στα καύσιμα αυτά.

Δείτε την ομιλία του Π. Παπασταματίου σε βίντεο:

Δείτε την παρουσίαση του Π. Παπασταματίου ΕΔΩ.