Ομιλία Π. Παπασταματίου σε ημερίδα του Clima21 για τις προστατευόμενες περιοχές. Eletaen Team 20 Ιουνίου, 2022

Ομιλία Π. Παπασταματίου σε ημερίδα του Clima21 για τις προστατευόμενες περιοχές.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν ένα από τα κυριότερα εργαλεία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και έτσι είναι σύμμαχοι του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της ημερίδας που διοργάνωσε το Clima21  και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την ΕΛΕΤΑΕΝ στις 20  Ιουνίου 2022.

Για το επίκαιρο θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και Περιοχές Προστασίας της Φύσης» μίλησαν ο Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Διευθυντής ΕΠΕΓΑ και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Clima21, ο Παναγιώτης Παπασταματίου, Γενικός Διευθυντής EΛETAΕN και ο Γιώργος Παπαδάκης, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ημερίδα τοποθετήθηκε με  παρέμβασή  του ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ.

Ο κ. Παπασταματίου, μεταξύ άλλων, παρουσίασε γιατί οι ΑΠΕ δεν είναι οχλούσες δραστηριότητες αλλά εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε εκτενώς στη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέα νομοθεσία για τις Α.Π.Ε. στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης REPowerEU. Σύμφωνα με την πρόταση τα έργα Α.Π.Ε. θα θεωρούνται πλέον υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος και ότι υπηρετούν τη δημόσια ασφάλεια και υγεία. Τέλος παρέθεσε ποσοτικά δεδομένα και στατιστικά και τις αιολικές εγκαταστάσεις και τις περιοχές Natura στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κ. Παπασταματίου εδώ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ