Δελτίο Τύπου: Ολοκλήρωση Τουρνουά 5Χ5 Αίολος 2017 – Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2017 Eletaen Team 16 Ιουνίου, 2017

Δελτίο Τύπου: Ολοκλήρωση Τουρνουά 5Χ5 Αίολος 2017- Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2017

16 Ιουνίου 2017

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά 5Χ5 ΑΙΟΛΟΣ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 2017.

Με την διεξαγωγή υπό βροχή του τελικού του ποδοσφαιρικού τουρνουά 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2017», κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 2017.

Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Paradise Park, όπου κυριαρχούσαν τα χρώματα από τα ανεμομυλάκια της Ημέρας του Ανέμου, τα οποία δεν έπαψαν να γυρίζουν, οι φωτογραφίες αιολικών πάρκων και οι αφίσες της Ημέρας του Ανέμου, συγκεντρώθηκαν πολίτες και πλήθος συναδέλφων για την υποστήριξη των ομάδων τους στο μικρό και μεγάλο τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά της μεγάλης ετήσιας γιορτής του ανέμου.

Τις εκδηλώσεις για τον 11ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου, τίμησε με την παρουσία του, για 11η συνεχόμενη φορά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου στη σημερινή συγκυρία, στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής, εξέφρασε την αταλάντευτη συμπαράσταση και υποστήριξη του στην ανάπτυξη των «ανεξάντλητων» πηγών ενέργειας, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά τις αποκαλεί.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Paralos η οποία κέρδισε στα πέναλτι 4-3 την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της EUNICE. Ο κανονικός αγώνας ήταν συγκλονιστικός και έληξε 1-1, ενώ το σκορ δεν άλλαξε στην 10λεπτη παράταση.

Στο μικρό τελικό αγωνίστηκαν οι ομάδες της SIEMENS και JASPER. Νικήτρια η ομάδα της SIEMENS S.A., με 2-0, η οποία και κατέλαβε έτσι την 3η θέσ

    

Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχτηκε κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά,ο κ. Κλάδης Σπύρος τερματοφύλακας της SIEMENS S.A.

Το κύπελλο FAIR PLAY, το οποίο απονέμεται στην ομάδα που ενσωμάτωσε το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε εντός και εκτός γηπέδων, κατόπιν ψηφοφορίας επίσης μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά,απονεμήθηκε στην ομάδα LAHMEYER International

Πρώτος σκόρερ με 18 τέρματα αναδείχθηκε ο κ. Καλαβρουζιώτης της EUNICE με δεύτερο τον κ. Καπλάνη με 13 γκολ, επίσης της  EUNICE και τρίτο με 12 γκολ τον κ. Μακρή της Paralos.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη δεξίωση με πολύ κέφι, μέχρι αργά.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης δήλωσε:

«Στις 15 Ιουνίου 2017 γιορτάσαμε για 11η συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, και βροντοφωνάξαμε μαζί με τους συμπολίτες μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, ότι η αιολική  ενέργεια όπως και όλες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν την ικανή και αναγκαία συνθήκη για μετάβαση της ανθρωπότητας σε μια οικονομία μηδενικού άνθρακα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο κλάδος της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας, παρά την αβεβαιότητα και έλλειψη σταθερού επενδυτικού κλίματος, παραμένει προσηλωμένος στις επιλογές του και αποδεικνύει εμπράκτως την αταλάντευτη θέση του να επενδύσει στο συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας που είναι η αιολική ενέργεια.

Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να αντιληφθεί τον πλούτο για την εθνική οικονομία που βρίσκεται στην επιλογή των Ανεξάντλητων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να κάνει ότι απαιτείται προς όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας.»

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνεμου 2017 συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουνίου στο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην Πειραιώς 180, όπου στο επίπεδο 1 το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ με μέλη και φίλους σας περιμένει να σας ενημερώσει.

Κάθε απόγευμα μεταξύ 5-8μμ το Θέατρο της Ημέρας δίνει δυο παραστάσεις με το «Παραμύθι του Ανέμου».