Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ στην εφημερίδα “ΕφΣυν”: Συμβάλλοντας στον διάλογο για την αιολική ενέργεια Eletaen Team 9 Σεπτεμβρίου, 2022

Επιστολή ΕΛΕΤΑΕΝ στην εφημερίδα ΕφΣυν: Συμβάλλοντας στον διάλογο για την αιολική ενέργεια

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022

Στην Εφημερίδα των Συντακτών της 4.9.2022 φιλοξενήθηκε ρεπορτάζ με τίτλο «Οι ανεμογεννήτριες δεν λύνουν το πρόβλημα της ενέργειας», το οποίο -κατά την κρίση μας- περιείχε πλήθος εσφαλμένων αναφορών γύρω από την αιολική ενέργεια. Το μήνυμα που εκπεμπόταν ήταν ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν καθόλου ανεμογεννήτριες.

Επιθυμώντας να συμβάλουμε στο διάλογο και την αξιόπιστη ενημέρωση της κοινής γνώμης, σε απάντησή μας που φιλοξενείται στην Εφημερίδα των Συντακτών, παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με στοιχεία και παραπομπές στον ιστότοπό μας και την πρωτοβουλία ask4wind.gr

Ανακρίβειες γύρω από την αιολική ενέργεια μόνο σύγχυση δημιουργούν, ειδικά σε μία περίοδο που το εγχείρημα της ενεργειακής μετάβασης αποτελεί πανευρωπαϊκό διακύβευμα για την ενεργειακή ανεξαρτησία και το χαμηλό και σταθερό κόστος.

Η Ελλάδα έχει αέρα και ήλιο και σε αυτά πρέπει να επενδύσει για να ισχυροποιήσει τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη. Σε αυτό προσπαθούμε να συμβάλουμε διαλύοντας τους μύθους και τις προκαταλήψεις που δημιουργούν προσκόμματα στην ενεργειακή μας πρόοδο.

Δείτε την επιστολή της ΕΛΕΤΑΕΝ στην ιστοσελίδα της “ΕφΣυν” ΕΔΩ

Δείτε την επιστολή σε pdf ΕΔΩ.