Δελτίο Τύπου για την κοπή Βασιλόπιτας της ΕΛΕΤΑΕΝ 2014 Eletaen Team 2 Φεβρουαρίου, 2014

Δελτίο Τύπου για την κοπή Βασιλόπιτας της ΕΛΕΤΑΕΝ 2014

 

Αθήνα 02/02/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΕΤΑΕΝ 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, για 10η χρονιά, η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της Ελληνικής  Επιστημονικής  Ένωσης Αιολικής Ενέργειας – ΕΛΕΤΑΕΝ για το 2014.

Στη δεξίωση που δόθηκε στην αίθουσα ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν τα μέλη και οι εταιρείες του κλάδου της Αιολικής Ενέργειας, παρευρέθηκαν τιμώντας την εκδήλωση με την παρουσία τους:

ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης,

ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος,

ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ καθηγητής Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΛΕΤΑΕΝ.

ο Πρόεδρος και ΔΝΣ του ΛΑΓΗΕ κ. Αναστάσιος Γκαρής,

ο Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ κ. Δημήτρης Ραχιώτης,

ο Πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ κ. Γιώργος Περιστέρης και

ο Γενικός Δ/ντης του ΙΕΝΕ κ. Κωστής Σταμπολής.

Ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, έστειλε χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννης Τσιπουρίδης, στη σύντομη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες,  τους χορηγούς και τους δωροθέτες κατέληξε,

«….Σας εύχομαι ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά και πάνω από όλα να είστε αισιόδοξοι.

Το τρένο των ΑΠΕ δεν σταματάει, ούτε γυρίζει πίσω.

Μπορεί να κάνει στάσεις, αλλά η πορεία έχει χαραχθεί από την ίδια τη Φύση και την Επιστήμη. Είναι νομοτελειακό. Το μέλλον γράφεται με ΑΠΕ

Καλή χρονιά σε όλους σας!»

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης κοπής της Βασιλόπιτας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τσιπουρίδης, ανακοίνωσε την ταυτόχρονη με την κοπή της πίτας, έναρξη λειτουργίας του αναμορφωμένου δικτυακού τόπου της ΕΛΕΤΑΕΝ (www.eletaen.gr), καθώς και τη συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ με περίπτερο στην Έκθεση Αιολικής Ενέργειας της European Wind Energy Association (EWEA) στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΕΤΑΕΝ θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο σε Έκθεση της EWEA,  το οποίο έγινε πραγματικότητα χάρη στη υποστήριξη και συμμετοχή στο Ελληνικό Περίπτερο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, του ΚΑΠΕ και της ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ.

Η λαμπρή εκδήλωση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε εφικτή χάρη στη γενναιοδωρία των χορηγών και των δωροθετών: