Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023 | Winning Photos Eletaen Team 21 Ιουνίου, 2023

Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2023 | Winning Photos

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2023, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.

Οι νικήτριες φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία είναι :

Η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – Το τοπίο της Ανεμογεννήτριας

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, είναι η φωτογραφία του Μιχάλη Κωνσταντινίδη, η οποία λήφθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα, είναι από αιολικό πάρκο Άσκιο Κοζάνης και ανήκει στον Αποστόλη Παυλό.

Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση), είναι η φωτογραφία του Θανάση Τζέλλου η οποία λήφθηκε στο αιολικό πάρκο του Παναχαϊκού, στην Πάτρα. Η συγκεκριμένη είναι και η νικήτρια του διαγωνισμού.

Τιμητική Διάκριση

Τιμητική διάκριση αποσπά ο πιο μικρός σε ηλικία φωτογράφος που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό μας, ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος με τη φωτογραφία του στην κατηγορία η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, η οποία λήφθηκε στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Ο Γιώργος Πολυχρονοπουλος, μαθητής τρίτης τάξης δημοτικού, «φύτεψε» τη μινιατούρα/παιχνίδι Ανεμογεννήτρια (μεσαία) και τη φωτογράφισε ώστε να φαίνεται ως μέρος του αιολικού πάρκου που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση πιο πίσω, στην οροσειρά.

Ευχαριστούμε πολύ την Κριτική Επιτροπή για την πολύτιμη βοήθειά της στην επιλογή των φωτογραφιών:

  1. Γιάννης Τζώρτζης, Πρόεδρος Green Project, Μέλος Royal Photographic Society of Great Britain
  2. Βασίλης Πιτούλης, Φωτογράφος
  3. Θοδωρής Παναγούλης, Δημοσιογράφος
  4. Έφη Καρρά, Βοηθός ΓΔ ΕΛΕΤΑΕΝ