Άρθρο των Παναγιώτη Παπασταματίου και Έφης Καρρά στο ESG Stories Eletaen Team 6 Δεκεμβρίου, 2023

Άρθρο των Παναγιώτη Παπασταματίου και Έφης Καρρά στο ESG Stories

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Άρθρο των Παναγιώτη Παπασταματίου και Έφης Καρρά για την ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής κρίσης και τον ρόλο των Α.Π.Ε αναρτήθηκε στο newsroom του esgstories.gr, στις 06 Δεκεμβρίου  2023.

Σύμφωνα με το άρθρο,  η αιολική ενέργεια είναι βασικό μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με την αξιοποίηση του χερσαίου και θαλάσσιου αιολικού δυναμικού της, η Ελλάδα μπορεί όχι μόνο να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, αλλά και να εξάγει καθαρή ενέργεια στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής μας οικογένειας για κλιματική ουδετερότητα το 2050.

Το περιβαλλοντικό όφελος της αιολικής ενέργειας δεν πρέπει να αμφισβητείται. Πρόκειται για μία φιλοπεριβαλλοντική δραστηριότητα η οποία δεν εκπέμπει ρύπους. Oι ανεμογεννήτριες που λειτουργούσαν στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2023, εξοικονόμησαν σε ένα έτος τόσες εκπομπές CO2 όσες εκπέμπονται από 4 εκατομμύρια επιβατηγά αυτοκίνητα που αντιστοιχούν στο 80% των επιβατηγών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα. Δεν απειλούν τα οικοσυστήματα και δεν υποβαθμίζουν το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούνΕπιπλέον, τα αιολικά πάρκα εκτελούν έργα αποκατάστασης και αναδάσωσης. Μέχρι σήμερα, έχουν αναδασωθεί ή έχουν εκτελεστεί δασοτεχνικά έργα προστασίας που ισοδυναμούν σε πάνω από 29.500 στρέμματα δάσους.

Τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της αιολικής ενέργειας προσπάθησε να παρουσιάσει η νέα καμπάνια της ΕΛΕΤΑΕΝ με τίτλο «Ζούμε την κλιματική κρίση, ας δούμε και τη λύση: Aιολική Ενέργεια, η δική μας ενέργεια»

ELETAENeletaen

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια μπορείτε να δείτε στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Παρά τα οφέλη από την αιολική ενέργεια και ενώ κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη της κλιματικής κρίσης, υπάρχουν πρωτοβουλίες οι οποίες αποκλείουν ατεκμηρίωτα τις Α.Π.Ε. και την αιολική ενέργεια, υπονομεύοντας στην ουσία το περιβάλλον. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι οι Α.Π.Ε. αποτελούν τον σίγουρο και ασφαλή δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε το δημοσίευμα του ESG stories ΕΔΩ

Δείτε το δημοσίευμα του ESG stories σε pdf ΕΔΩ