Η ΕΛΕΤΑΕΝ στο 3ο Formula Student Festival Eletaen Team 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΕΛΕΤΑΕΝ στο 3ο Formula Student Festival

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Formula Student Festival, στο χώρο του παλαιού Δημαρχείο Γλυφάδας. Η ΕΛΕΤΑΕΝ βρέθηκε δίπλα στους φοιτητές των 12 Πολυτεχνικών Σχολών οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τις καινοτομίες που ενσωματώνονται στα μονοθέσιά τους που συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό αυτοκινήτου “Car and Driver”,συνδιοργάνωσε τη διημερίδα με τη συμμετοχή όλων των Πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Γλυφάδας και τις αιγίδες του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Οι ομάδες παρουσίασαν τα τεχνήματά τους στο ευρύ κοινό και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν μεταξύ τους, με διαπρεπείς επιστήμονες αλλά και με ανθρώπους της αυτοκίνησης και μέλη της πολιτικής σκηνής της χώρας δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχε αναδεικνύοντας τους τρόπους με τους οποίους η αιολική ενέργεια συμβάλλει στις καθαρές μεταφορές. Είτε με απ’ ευθείας εξηλεκτρισμό (ηλεκτροκίνηση), είτε με τη χρήση συνθετικών καυσίμων ή υδρογόνου που θα έχουν παραχθεί με καθαρό ηλεκτρισμό από αιολική ενέργεια. Συνολικά, ο στόχος για συμμετοχή των Α.Π.Ε. στον τομέα των μεταφορών το 2050 είναι 90%, από το 4,1 που ήταν το 2022.

Δείτε τoν χαιρετισμό της Υπεύθυνης Βιώσιμότητας & Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΕΛΕΤΑΕΝ, κας Έφης Καρρά εδώ:

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση: