Άρθρο του Π. Παπασταματίου στο liberal.gr: “Νέα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ” Eletaen Team 4 Ιουλίου, 2024

Άρθρο του Π. Παπασταματίου στο liberal.gr: “Νέα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ”

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024

O Γεν. Δ/ντής της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, παραχώρησε άρθρο με τίτλο: «Νέα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ», στο Liberal.gr, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.

Όπως αναλύεται στο άρθρο, η αγορά των Α.Π.Ε. στην Ελλάδα έχει ελκύσει και συνεχίζει να ελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον διεθνών και εγχώριων παικτών. Το αποδεικνύουν και πρόσφατα παραδείγματα τέτοιων σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Το ενδιαφέρον αυτό έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από ό,τι έως πριν λίγα χρόνια: οι Α.Π.Ε. είναι πλέον μια εξαιρετικά απαιτητική αγορά και οι επενδύσεις είναι εκτεθειμένες στον καθημερινό ανταγωνισμό της αγοράς ενέργειας χωρίς εγγυημένες αποδόσεις.

Οι επενδυτές οφείλουν να κάνουν ενεργή διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους. Αυτό απαιτεί τεχνογνωσία, μέγεθος, διαφοροποίηση και καθετοποίηση. Για αυτό, όλο και περισσότερο, το ενδιαφέρον θα προέρχεται από ομίλους με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτός είναι άλλωστε ο δρόμος για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το συνολικό κόστος ενέργειας στους καταναλωτές.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον όμως, δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένο. Ο Γεν. Δ/ντης της ΕΛΕΤΑΕΝ εξηγεί μέσα από το άρθρο, γιατί οι μόνιμοι κανόνες περικοπών και το ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών αποτελούν τα δύο απαραίτητα εργαλεία, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να εκτιμούν το επιχειρηματικό ρίσκο που τους αναλογεί και να λαμβάνουν τελικές επενδυτικές αποφάσεις για βιώσιμα νέα έργα Α.Π.Ε. προς όφελος των μετόχων τους, της οικονομίας και των καταναλωτών.

Κατεβάστε το άρθρο του Π. Παπασταματίου ΕΔΩ

Δείτε το άρθρο στο Liberal.gr ΕΔΩ