O Π. Παπασταματίου στο Balkan Energy Forum Eletaen Team 24 Μαΐου, 2024

O Π. Παπασταματίου στο Balkan Energy Forum 

 

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΕΤΑΕΝ συμμετείχε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στο Balkan Energy Forum στην Κοζάνη και μίλησε στην ενότητα για τις εξελίξεις στην αγορά των Α.Π.Ε. Στην ίδια ενότητα συμμετείχαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος το ΣΕΦ Σωτήρης Καπέλλος, ο Πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ Κώστας Βασιλικός και ο Θεοχάρης Τσένης, συνεργάτης του ΕΚΕΤΑ. Τη συζήτηση συντόνισε ο Διονύσης Παπαχρήστου της ΡΑΕΕΥ.

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση ο κ. Παπασταματίου εκτίμησε ότι η επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ είναι ρεαλιστική διότι υφίστανται οι τεχνολογικές, οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για αυτό. Υπογράμμισε όμως ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης, πρέπει να υπάρξει ένα πιο ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. με πολύ μεγαλύτερη αναλογία αιολικών σε σχέση με το σημερινό σενάριο.

Στην δευτερολογία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς η αιολική ενέργεια διασφαλίζει χαμηλό και σταθερό κόστος ενέργειες για τους καταναλωτές, και έκλεισε με αναφορά στη σημασία των θαλάσσιων αιολικών πάρκων για την ανάπτυξη και την ασφάλεια της χώρας μας.

Δείτε την αρχική τοποθέτηση του Π. Παπασταματίου:

Δείτε την δεύτερη τοποθέτηση του Π. Παπασταματίου: