Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018 Eletaen Team 19 Απριλίου, 2018

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδηλώσεις WindEuropeGWEC, ΕΛΕΤΑΕΝ για την

Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018

 

Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας Wind Vision

9ο τουρνουά mini ποδοσφαίρου 7×7 ΑΙΟΛΟΣ 2018

Υποστήριξη του αγώνα δρόμου βουνού Panachaiko Trail 2018

 

Όπως κάθε χρόνο, η  Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας GWEC προγραμματίζουν τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου 2018 (GWD2018) που διοργανώνονται σε όλον τον πλανήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, Global Wind Day, αποσκοπεί στην ενημέρωση και την εξοικείωση του κοινού με την ιδέα και την τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών: Tην αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος του πλανήτη, που είναι η κλιματική αλλαγή και οι απειλές της στη ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Όλες τις εκδηλώσεις στον πλανήτη μπορείτε να παρακολουθείτε από τον δικτυακό τόπο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας GWD2018: https://globalwindday.org/ και στο twitter https://twitter.com/globalwindday

Μέχρι τώρα έχουν ξεκινήσει οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας WindVision

Οι WindEurope και GWEC προκήρυξαν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα Αιολικό Όραμα – Wind Vision. Η προθεσμία συμμετοχής είναι η Κυριακή 20 Μαΐου 2018, (23:55 CEST).

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις θεματικές κατηγορίες φωτογραφίας:

  • Local Impact – Τοπικές Συνέπειες: Σε αυτή την κατηγορία οι φωτογραφίες πρέπει να αναδεικνύουν πώς η αιολική ενέργεια έχει ωφελήσει τις τοπικές κοινότητες.
  • Boosting Economies – Ενισχύοντας την Οικονομία: Σε αυτή την κατηγορία οι φωτογραφίες πρέπει να απεικονίζουν εργαζόμενους στη βιομηχανία, τα εργοστάσια ή τις αιολικές εγκαταστάσεις.
  • Visionary Wind: Σε αυτή την κατηγορία οι φωτογραφίες πρέπει να δείχνουν πώς η αιολική ενέργεια λειτουργεί αρμονικά με τη φύση.

Λεπτομέρειες και όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορεί να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα https://globalwindday.org/photo-competition/

Η ΕΛΕΤΑΕΝ καλεί τους φίλους της Αιολικής Ενέργειας στην Ελλάδα να συμμετάσχουν με τις δημιουργίες του στο διαγωνισμό.

9ο τουρνουά mini ποδοσφαίρου 7x7 ΑΙΟΛΟΣ 2018

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2018 ξεκίνησε το τουρνουά ΑΙΟΛΟΣ 2018. Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη των φορέων και επιχειρήσεων Α.Π.Ε. διασκεδάζουν και αγωνίζονται στα γήπεδα 7×7 Arena Soccer Club στην οδό Μελισσίων και Κωστή Παλαμά στο Μαρούσι. Πληροφορίες μπορεί να βρεθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ https://eletaen.gr/9th-7-a-side-football-cup-gwd-2018/

Φέτος συμμετέχουν στο Τουρνουά 12 ομάδες. Ανάμεσα τους ομάδες από τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου καθώς και από τον ΔΕΔΔΗΕ και το Εργαστήριο Ενεργειακής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠαΠει).

To τουρνουά ξεκίνησε με παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου: Siemens – ΠαΠει που έληξε με νίκη της ομάδας της Siemens με 4 -3 και ΕΝΤΕΚΑ – ΠΑΡΑΛΟΣ στο οποίο νίκησε η ομάδα της ΕΝΤΕΚΑ με 5-3. Συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες Eunice– Enercon, Iberdrola Rokas – Enel Green Power και TΕΡΝΑ Ενεργειακή – EDF EN Hellas.

Οι ημιτελικοί και τελικοί του τουρνουά θα γίνουν ως ακολούθως:

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018: Ημιτελικοί

Τρίτη 12 Ιουνίου: All star game, Μικρός και Μεγάλος Τελικός

Υποστήριξη του αγώνα Panachaiko Trail 2018 δίπλα στα αιολικά πάρκα

Η  EΛΕΤΑΝ υποστηρίζει τον αγώνα PANACHAIKO TRAIL 2018 που διοργανώνει η Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναίικων. Έναν αγώνα βουνού, εμπνευσμένο από την αγάπη για τις ορεινές διαδρομές της περιοχής.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Παναχαϊκό όρος. Περιλαμβάνει δύο διαδρομές 14 και 20 χλμ που ξεκινούν από τον οικισμό Πουρναρόκαστρο και διεξάγονται δίπλα στα εμβληματικά αιολικά πάρκα του Παναχαϊκού που αποτελούνται από 57 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 48,5 MW.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες από την οργανωτική επιτροπή μπορεί να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα http://www.panachaikotrail.gr/

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf