ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2014

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ June 19, 2014 22:46 Updated

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2014

Αιολική Ενέργεια για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία!

Μια φθηνή, καθαρή και εγχώρια ενεργειακή λύση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ του ΑΝΕΜΟΥ – 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ

Με εκδηλώσεις σε όλον τον πλανήτη εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2014, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας, GWEC και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, EWEA.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ο εθνικός εκπρόσωπος της EWEA, οργάνωσε εκδηλώσεις που διήρκεσαν ένα μήνα και κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιουνίου με την τελετή λήξης στο MALL, όπου λειτούργησε το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ από τις 11 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν τα παιδιά των οποίων τα έργα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Επίσης απονεμήθηκαν τα κύπελλα του 5ου ποδοσφαιρικού τουρνουά 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2014», στην για 2η συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΝΤΕΚΑ ΑΕ, στη δεύτερη EUNICE και στην τρίτη ENEL GREEN POWER, καθώς και στον πρώτο σκόρερ κ. Κατσούγκρη της MPENER AE, στον MVP του τουρνουά κ. Πεντάρη της ΕΝΤΕΚΑ και τέλος απονεμήθηκε το κύπελλο Fair Play στην ομάδα της JASPER AE.

Για 8η συνεχόμενη φορά η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και για 8η συνεχόμενη φορά έδωσε το παρόν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος ανελλιπώς από το 2007 τιμά τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία του.

Από τις 11 έως την γιορτή του Αίολου στις 15 Ιουνίου, δεκάδες πολίτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ και αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση παιδικής ζωγραφικής και στην έκθεση φωτογραφίας, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας.

Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων το ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι η αιολική ενέργεια αποτελεί μια μοναδική βιώσιμη ενεργειακή επιλογή για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, είναι φιλική προς το άμεσο περιβάλλον και αποτελεί μοναδική ασπίδα προστασίας έναντι των κλιματικών αλλαγών.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τα οφέλη αυτής της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, της δικής μας ανεξάντλητης πηγής ενέργειας, έθεσαν ένα απλό ερώτημα : «Γιατί καθυστερεί τόσο η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας;

Εμείς δώσαμε την δική μας απάντηση στους πολίτες.

Αναρωτιόμαστε όμως αν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι θα έπρεπε να απαντήσει και αυτή στους πολίτες και κυρίως στα παιδιά, γιατί το δικό τους μέλλον διακυβεύεται από τις ενεργειακές επιλογές της Κυβέρνησης.»

Σημείωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2014

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ. Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την  τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωση του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, που προσφέρει μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα μπορείτε να τις αναζητήσετε:

στην ιστοσελίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ http://www.eletaen.gr/

στη σελίδα Facebook της ΕΛΕΤΑΕΝ

https://www.facebook.com/groups/eletaen/

στη σελίδα Facebook της Ελληνικής Ημέρας του Ανέμου 

https://www.facebook.com/globalwindday13hellas
Πληροφορίες για το παρόν Δελτίο Τύπου

Γιάννης Τσιπουρίδης,

Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΤΑΕΝ

Τηλ. 6972338150

Email info@eletaen.gr & eletaen@eletaen.gr

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2014

  • Σάββατο 14/6 2014 στις 17.00 και 18.30: 2 παραστάσεις «ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ», Μικρά παιδιά και επαγγελματίες χορευτές συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη, Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, την ημέρα της Καθαρής Ενέργειας, δίνοντας όλη τη δική τους εσωτερική ενέργεια. Με μουσική που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, τη rock με την disco και τραγούδια που έχουν τον άνεμο ως πηγή έμπνευσης, η Σχολή Χορού Lillian συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Ελάτε να κάνουμε μαζί ένα υπέροχο ταξίδι στον άνεμο!
  • Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 12.00 και 14.00 …και η Αλίκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 2014…! Μια μουσικοθεατρική παράσταση με στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην όπερα! «Η Αλίκη Συναντά τη Χώρα των Θαυμάτων» Η Αλίκη ξεκινά το ταξίδι της με σκοπό να γνωρίσει καινούργιους τόπους και να συναντήσει τα μαγικά πλάσματα των παραμυθιών που τόσο αγαπά. Μέσα από το ταξίδι ανακαλύπτει τη δύναμη της αγάπης και με τη βοήθεια της μουσικής καλείται να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται ώστε να βρει το δρόμο του γυρισμού…«Και μην ξεχνάς πότε-πότε να κλείνεις τα μάτια σου και να ακούς τη μουσική. Έτσι όποιος μαγικός τόπος θελήσεις, θα είναι εκεί.»

Στο περίπτερο της ΕΛΕΤΑΕΝ οι επισκέπτες μπορούν να:

  • Να επισκεφθούν την Έκθεση Φωτογραφίας του βραβευμένου δύο φορές (2007 και 2013) σε διαγωνισμό Φωτογραφίας που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας, κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη.
  • Να επισκεφθούν την έκθεση Αιολικής Ζωγραφικής παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών του Διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανεμογεννήτριες.
  • Να επισκεφθούν τον Αιολικό Παιδότοπο μας, όπου με τη βοήθεια παιδαγωγών και εθελοντών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν χειροτεχνίες με θέμα τον άνεμο, όπως μία χάρτινη ανεμογεννήτρια ή να βάψουν και να ζωγραφίσουν  ανεμόμυλους.
  • Να παρακολουθήσουν αφηγήσεις Παραμυθιών του Ανέμου στην ειδικά διαμορφωμένη Γωνιά του Παραμυθιού το Σάββατο 14/6/14 μετά τις 19:00 και την Κυριακή μετά τις 16:00, από τις κυρίες Κατερίνα Καστάνη και Βιολέτα Σολιδάκη, που θα ταξιδέψουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας
  • Και φυσικά να πάρουν αναμνηστικά ανεμομυλάκια

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την

ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ                

ΥΠΕΚΑ

Και με την ευγενική χορηγία των:

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ     

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ           

            ΔΕΗ Α.Ε.

            ΕΛΙΚΑ Α.Ε. (ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ)

ΧΟΡΗΓΟΙ

            ROKAS IBERDROLA RENEWABLES GROUP

            EDF EN HELLAS AE

SIEMENS AE

            EREN HELASS AE

            ENTEKA AE

            ENEL GREEN POWER AE

            EUNICE ENERGY GROUP

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                  

ALPHA 989

            PEPPER 96.6

            ENERGYPRESS

            Fm Voice

            Finance & Markets Voice

            EnergyWorld

            ΑΝΕΜΟλόγια

και με την ανεκτίμητη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ    

            THE  MALL  ATHENS

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ June 19, 2014 22:46 Updated
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

14 − 5 =

Εκδηλωσεις