Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Θα καλύψει έως και 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης το μέχρι το 2030

eletaen
By eletaen October 18, 2016 17:20 Updated

Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:  Θα καλύψει έως και 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης το μέχρι το 2030

ΠΕΚΙΝΟ, 18 Οκτωβρίου 2016. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την διετή έκθεση του Global Wind Energy Outlook[i], περιγράφοντας σενάρια όπου η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να προμηθεύσει το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030. Η έκθεση εξετάζει τέσσερα σενάρια για το μέλλον της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας για το 2020, το 2030 και το 2050.

Τώρα που η συμφωνία του Παρισιού τίθεται πλέον σε ισχύ, οι χώρες πρέπει να πάρουν σοβαρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Η επίτευξη των στόχων του Παρισιού σημαίνει μια εντελώς απαλλαγμένη από άνθρακα παροχή ηλεκτρισμού πολύ πριν από το 2050, και η αιολική ενέργεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να επιτευχθεί αυτό” δήλωσε ο Steve Sawyer, Γενικός Γραμματέας του GWEC.

Μέχρι το 2030 η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να φθάσει 2.110 GW, και να καλύπτει έως και 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας 2,4 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 κατά περισσότερο από 3,3 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, προσελκύοντας παράλληλα ετήσιες επενδύσεις ύψους περίπου 200 δις €.

Με τις δραματικές μειώσεις τιμών τα τελευταία χρόνια για την αιολική, την ηλιακή και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένας τομέας ενέργειας πλήρως απαλλαγμένος από άνθρακα, δεν είναι μόνο τεχνικά εφικτός, αλλά είναι και οικονομικά ανταγωνιστικός.

Νέες αγορές αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς σε όλη την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, παρέχοντας καθαρή ενέργεια για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Η αιολική ενέργεια είναι η πιο ανταγωνιστική επιλογή για κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής σε έναν αυξανόμενο αριθμό αγορών”, συνέχισε ο Sawyer, “αλλά αν είναι να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού,  αυτό σημαίνει το κλείσιμο των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση ορυκτών καυσίμων και την αντικατάστασή τους με αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμική και τη βιομάζα

Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιληφθεί τη σημασία για τη χώρα μας της παγκόσμιας ανανεώσιμης κοσμογονίας και θα συμμετάσχει σε αυτήν ως ηγέτιδα και όχι ως ουραγός.

Ιδιαίτερα τη στιγμή που η ταλαιπωρημένη εθνική οικονομία μας αναζητά ένα αναπτυξιακό φιλί ζωής και η χώρα μας είναι ευλογημένη με μοναδικούς ανανεώσιμους πόρους.

Ο επιχειρηματικός,  επιστημονικός και τεχνικός κόσμος της χώρας βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης πολύ καιρό τώρα, αναμένοντας το πράσινο φως για να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, προς όφελος όλων.

Για την ΕΛΕΤΑΕΝ

Δρ. Ιωάννης Τσιπουρίδης

Πρόεδρος ΔΣ

eletaen
By eletaen October 18, 2016 17:20 Updated
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

15 − five =

Ταινιες, εικονες & λογια για την ———– Κλιματικη αλλαγη ————

Εκδηλωσεις