ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΤΑΕΝ – 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 – ΕΚΘΕΣΗ VERDE TEC – MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ February 7, 2017 09:46 Updated

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΤΑΕΝ – 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 – ΕΚΘΕΣΗ VERDE TEC – MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Η νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

 

Το 2017 έφερε μαζί του τη νέα πραγματικότητα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας  και ειδικά τον κλάδο Α.Π.Ε. που γεννήθηκε με το Ν. 4414/2016, προϊόν των Κατευθυντήριων Γραμμών για τις Κρατικές Ενισχύσεις στους τομείς τους Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από την ΓΔ Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον κλάδο μας από το 1994.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ, ήδη από την περίοδο της διαβούλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη θέσπιση των Κατευθυντήριων Γραμμών, έχει  ασχοληθεί με την αρμόζουσα σοβαρότητα με τη νέα αυτή πραγματικότητα, έχει αναθέσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης και έχει καταθέσει επανειλημμένα συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις.

Σήμερα παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση και η πλήρης εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου  που ορίζει ο Ν.4414/2016.

Αυτό απαιτεί δημόσια και διεξοδική συζήτηση για τις επικείμενες εφαρμοστικές  υπουργικές και διοικητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς και πάνω από όλα την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κυρίαρχο ζήτημα της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα νέα έργα από το 2017.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην κατεύθυνση αυτή και οι δύο ημερίδες (συνημμένες ανακοινώσεις) που διοργανώνονται αναμένεται να συμβάλλουν σε αυτό.

Μετά την επίσημη ενημέρωση από τη Ρυθμιστική Αρχή στις 10/2/2017, η Ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ στις 3 Μαρτίου 2017 καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.

hmerida 3 3 17 a

hmerida 3 3 17 b

 

 

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ February 7, 2017 09:46 Updated
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

10 − five =

Εκδηλωσεις