ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC)

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ June 15, 2016 09:55 Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2016

Ο κλάδος της αιολικής ενέργειας γιορτάζει ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας!

Η παγκόσμια απασχόληση στον αιολικό κλάδο αυξήθηκε κατά 5% το περασμένο έτος φθάνοντας τις 1.1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας!

Η ανάπτυξη της βιομηχανίας της  αιολικής ενέργειας σημείωσε αύξηση 5% στον κλάδο της απασχόλησης, φθάνοντας τους 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενους. Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), μέλος του οποίου είναι η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, τονίζει τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την παγκόσμια βιομηχανία αιολικής ενέργειας, πέρα και πάνω από την παροχή καθαρής ενέργειας. Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου: μια ημέρα για να ανακαλύψουμε την αιολική ενέργεια, τη δύναμη και τις δυνατότητες που παρέχει για την αναμόρφωση των ενεργειακών συστημάτων μας, για να απαλλάξει από ορυκτά καύσιμα τις οικονομίες μας, για να χτίσει νέες βιομηχανίες και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης οφείλεται κυρίως στα υψηλά ποσοστά αιολικών εγκαταστάσεων στην Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οφείλεται στη μείωση του κόστους της τεχνολογίας των ανανεώσιμων πηγών και τα νέα ευνοϊκά νομοθετικά πλαίσια. Καθώς οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να παλεύουν με υψηλά ποσοστά ανεργίας σε πολλά μέρη του κόσμου, τόσο η σημερινή πραγματικότητα όσο και οι  μελλοντικές δυνατότητες για την απασχόληση στη βιομηχανία της αιολικής ενέργειας ανοίγουν ένα νέο δρόμο.

“Ο κλάδος γίνεται όλο και μεγαλύτερος, καλύτερος και φθηνότερος. Η αιολική βιομηχανία παρουσιάζει ρεκόρ ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, το οποίο όχι μόνο βοηθά τον κόσμο να ανταποκριθεί στους κλιματικούς στόχους που συμφωνήθηκαν στο Παρίσι, αλλά και δημιουργεί απαραίτητες νέες θέσεις εργασίας και ενισχύει τις τοπικές οικονομίες, με ποσά που συνολικά έφτασαν το περασμένο έτος περίπου 110 δις δολαρίων”, δήλωσε ο  Steve Sawyer, Γενικός Γραμματέας του GWEC.

Εν τω μεταξύ, επιχειρήσεις παγκοσμίως, επενδύουν όλο και περισσότερο στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Η καθαρή ενέργεια είναι πλέον συνήθης πρακτική για ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Facebook, Microsoft, Google, Lego, AT & T,  DuPont, General Motors, HP, Sprint και Wal-Mart.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι βλέποντας τον αυξανόμενο αριθμό των εταιρειών που επιλέγουν να προμηθεύονται την ενέργεια τους από τον άνεμο. Αυτές οι κορυφαίες εταιρίες δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια δίνει οικονομικά οφέλη, ενώ προστατεύει το περιβάλλον και αυτό είναι που οι πελάτες τους θέλουν να δουν. Ενώ απαιτείται δράση από τις κυβερνήσεις, η πραγματική αλλαγή συμβαίνει όταν οι επενδυτές παίρνουν οικονομικές αποφάσεις που μας οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση », δήλωσε ο Steve Sawyer.

Η αιολική ενέργεια ήταν η μεγαλύτερη νέα πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2015. Με ηγέτη τον άνεμο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλάζουν τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας φέρνοντας μαζί μια σειρά από άλλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη σε όλο τον πλανήτη. Οι μακροοικονομικές επιπτώσεις είναι ένας ολοένα αυξανόμενος βασικός παράγοντας στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων για τις μελλοντικές ενεργειακές επιλογές μας.

Για την ΕΛΕΤΑΕΝ

Δρ Ιωάννης Τσιπουρίδης

Πρόεδρος ΔΣ

 

 

ENERGYPRESS

AFISSA _2016_2 (01) Landscape_4

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ June 15, 2016 09:55 Updated
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

twelve − 7 =

Εκδηλωσεις