ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2017 – Να γίνει το Όραμα Πράξη!

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ May 30, 2017 09:43 Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2017 – Να γίνει το Όραμα Πράξη!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο 8 Ιουνίου συνέντευξη τύπου της ΕΛΕΤΑΕΝ

15 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ 2017

Να γίνει το Όραμα Πράξη!

Ενέργεια από τον άνεμο, ενέργεια για τη ζωή.

H Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), για 11η συνεχόμενη χρονιά, αναγγέλλει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου (15 Ιουνίου) με σειρά εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας G.W.E.C και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope, αποσκοπούν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν πολίτες και Πολιτεία για τις δυνατότητες που προσφέρει η Αιολική Ενέργεια στην κοινωνία με την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας, την προστασία του Περιβάλλοντος και την αποφυγή της καταστροφικής Κλιματικής αλλαγής.

Για ένα βιώσιμο πλανήτη με τη δύναμη του ανέμου.

Περίπτερο στο ATHENSHEART (από 12 έως 17 Ιουνίου)

Η ΕΛΕΤΑΕΝ θα βρίσκεται φέτος στο φιλόξενο χώρο του εμπορικού κέντρου ATHENS HEART  όπου θα σας περιμένει στο περίπτερο της  με μέλη και εθελοντές, να σας ενημερώσει για τα πολλά οφέλη της αιολικής ενέργειας για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Από την Τρίτη 13 μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουνίου, μεταξύ 5μμ και 8μμ, το Θέατρο της Ημέρας με 25ετη εμπειρία στο θεατρικό παιχνίδι, πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην παιδική θεατρική αγωγή, παρουσιάζει το διαδραστικό δρώμενο “Το Παραμύθι του Ανέμου”.

Τέλος στη παιδική γωνιά του περιπτέρου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν καθημερινά, να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, παίζοντας, και κατασκευάζοντας.

Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις εδώ και https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό τις ώρες λειτουργιάς του εμπορικού κέντρου.

8Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2017»

Στα πλαίσια του εορτασμού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το 8o τουρνουά 5X5 ΑΙΟΛΟΣ. Στο τουρνουά συμμετέχουν 14 ομάδες εταιρειών του κλάδου ή συναφών κλάδων σε 2 ομίλους και το τουρνουά διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Paradise Park (www.paradisepark.gr) στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το τουρνουά προμηνύεται συναρπαστικό, με τον μεγάλο τελικό να διεξάγεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λεπτομέρειες για τους αγώνες, φωτογραφίες, βίντεο, τα αποτελέσματα, τους σκόρερ και κάθε άλλη συγκλονιστική λεπτομέρεια εδώ  και  https://www.facebook.com/globalwindday13hellas

Τέλος η ΕΛΕΤΑΕΝ θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την 8η Ιουνίου, λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

Πληροφορίες για το παρόν Δελτίο Τύπου

Τηλ. 2018081755

Email info@eletaen.gr & eletaen@eletaen.gr


 afisa teliko s

 


 Σημ. για συντάκτες

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC, μέλος του οποίου είναι  η ΕΛΕΤΑΕΝ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας WindEurope (πρώην EWEA), εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την  τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωσή του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ γενικότερα, που προσφέρουν μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

 

8Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΙΟΛΟΣ

Στο τουρνουά συμμετέχουν οι κατωτέρω 14 ομάδες, σε 2 ομίλους (με αλφαβητική σειρά):

 

1 ΔΕΔΔΗΕ
2 EDF EN HELLAS
3 ENEL GREEN POWER
4 ENERCON
5 ENTEKA
6 EREN
7 EUNICE
8 FACETS
9 JASPER
10 LAHMEYER
11 PARALOS
12 ROKAS
13 SIEMENS
14 TERNA

Το τουρνουά διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του PARADISE PARK:

 

 

 

 

 

12ο χιλ. Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, κόμβος μεταμόρφωσης
——————————————–
Μεταμορφώσεως 100
Αχαρνές 136 71, Greece

ΕΛΕΤΑΕΝ
By ΕΛΕΤΑΕΝ May 30, 2017 09:43 Updated
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

one × 4 =

Εκδηλωσεις