Δελτίο Τύπου: Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τη βιοποικιλότητα

eletaen
By eletaen December 8, 2017 15:52 Updated

Δελτίο Τύπου: Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τη βιοποικιλότητα

 

Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τη βιοποικιλότητα

 

Την καλύτερη απάντηση σε όσους, λίγους, συνεχίζουν να θεωρούν ότι τα αιολικά πάρκα και η βιοποικιλότητα είναι ασύμβατες έννοιες, δίνει πρόσφατη μελέτη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα ζώα και τα φυτά.

Η Βασιλική Ακαδημία του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα την έκθεσή της για τις επιστημονικές γνώσεις που έχουν αποκτηθεί για την κλιματική αλλαγή μετά την 5η Έκθεση Εκτίμησης (AR5, 2013 & 2014) της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Το συμπέρασμα είναι εντυπωσιακό: Κάθε δέκατο του βαθμού που περιορίζουμε τη θέρμανση του πλανήτη σημαίνει χιλιάδες λιγότερα είδη προς εξαφάνιση.

Η εκτίμηση βασίστηκε σε 131 μελέτες για τον κίνδυνο εξαφάνισης ειδών, από τις οποίες προκύπτει ότι στο δυσμενές σενάριο αύξησης των εκπομπών, που συνεπάγεται αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4,3 βαθμούς σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή, το 16% (1 στα 6) των ειδών είναι πιθανό να εξαφανιστεί. Το ποσοστό των ειδών προς εξαφάνιση μειώνεται σε 5,2% (1 στα 20) εάν επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 2 βαθμούς. Για το σημερινό επίπεδο θέρμανσης του πλανήτη (0,8 βαθμοί σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή), το ποσοστό των ειδών με κίνδυνο εξαφάνισης υπολογίζεται σε 3%.

Η πραγματικότητα αυτή δείχνει τη σημασία που έχει η ταχεία ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας για την προστασία των ειδών βιοποικιλότητας. Η έκθεση δείχνει επίσης πόσο καταστροφικές για το περιβάλλον είναι οι συντηρητικές πολιτικές που επιδιώκουν να αποκλείσουν την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων με διάφορους τρόπους όπως η συνέχιση του αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των ορυκτών καυσίμων και ο ορισμός τεράστιων περιοχών ως a priori ζωνών αποκλεισμού χωρίς συγκεκριμένες και κατά περίπτωση μελέτες.

Δελτίο Τύπου: Τα αιολικά πάρκα προστατεύουν τη βιοποικιλότητα

eletaen
By eletaen December 8, 2017 15:52 Updated
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

ten − 9 =

Ταινιες, εικονες & λογια για την ———– Κλιματικη αλλαγη ————

Εκδηλωσεις